ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέα συστήματα ασφαλείας θα τοποθετηθούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά

Θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου, με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ενώ όσοι διαμένουν στη δομή αλλά και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες.

Τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, θα μπουν νέα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να ελέγχεται η κυκλοφορία, έλαβε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης μετά από συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι δεν θα γίνει επέκταση της υπάρχουσας δομής ούτε θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου, με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ενώ όσοι διαμένουν στη δομή αλλά και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος τους από το χώρο του πρώην στρατοπέδου. Επίσης, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης και έξω από τη δομή ώστε να μην επιτρέπεται η παραμονή μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί.

Το κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, τον διοικητή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσο Μαντάγαρη και τον ειδικό γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων Βαγγέλη Κωνσταντίνου, επανέλαβε την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης να καταργηθεί η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής του Δήμου Δέλτα, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί για όλη τη χώρα και να αποφορτιστεί η περιοχή συνολικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.