ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Καραμανλής: Σε 3 κατευθύνσεις η στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας

Η στήριξη των πλημμυροπαθών, η αποκατάσταση των υποδομών και η άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή οι κατευθύνσεις.

Στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, το οποίο περιλαμβάνει την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, καθώς και τις παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανέφερε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την στήριξη των πληγέντων της Εύβοιας από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου.

«Το υπουργείο "έτρεξε" όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να γίνουν άμεσα πράξη και να έχουν άμεση εφαρμογή» ανέφερε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Επισήμανε πως βρέθηκε άμεσα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, στις πληγείσες περιοχές και μέσα σε μόνο 15 ημέρες διενεργήθηκαν 2.500 έλεγχοι σε πληγέντα κτίρια της περιοχής από τους μηχανικούς του υπουργείου, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα κλιμάκιο στην περιοχή για την ολοκλήρωση των τελευταίων ελέγχων. Αναφέρθηκε στο επίδομα των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δόθηκε στους πληγέντες άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι κατευθύνσεις στις οποίες κινούμαστε, ανέφερε ο υπουργός, είναι τρεις: Η στήριξη των πλημμυροπαθών, η αποκατάσταση των υποδομών και η άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε ιστορικά οχήματα

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «τα περισσότερα ιστορικά οχήματα δεν κυκλοφόρησαν την εποχή τους στους ελληνικούς δρόμους. Γι' αυτό η παρουσία τους στη ζωή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και διδακτική, ειδικά για τους νέους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στις συγκοινωνίες

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως η χορήγηση της έκτακτης αυτής ενίσχυσης συνιστά μια έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των συγκοινωνιών που πέρυσι είχε να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος καυσίμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά ο "μετροπόντικας" στη γραμμή 4 του μετρό τις επόμενες μέρες

Πηγή του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει πως εντός του Μαΐου θα ολοκληρωθεί η α' φάση του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, ενώ η β΄ φάση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.