ΓΔ: 903.72 -0.03% Τζίρος: 1.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Μειωμένη 11% η τιμή

Πρεμιέρα σήμερα για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο, μειωμένη κατά 11% σε σχέση με πέρσι.

Από σήμερα θα μπορούν να προμηθεύονται οι καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή αυτή είναι περίπου 11% φτηνότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του Οκτωβρίου του 2018.

Την ίδια στιγμή, με αγωνία περιμένουν οι πολίτες την κυβερνητική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι τα χρήματα να έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τον έως σήμερα σχεδιασμό, θα υπάρξει αύξηση του συνολικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία θα ανεβάσει το συνολικό ποσό στα 68 εκατ. ευρώ.

Στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών περιλαμβάνονται:

- επιδότηση μεταξύ 18-20 λεπτών ανά λίτρο σε σχέση με τα 16 λεπτά το λίτρο την περσινή σεζόν

- μεγαλύτερη ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Έβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β' ζώνη).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oil-thermansi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένες κατά 30% οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης στη Β. Ελλάδα

Άνοδο πάνω από 21% έχουν σημειώσει οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με την περυσινή χρονιά καθώς από τα 1,18 ευρώ το λίτρο, η φετινή τιμή έχει ξεκινήσει από το 1,43 ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιάς Πρατηριούχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έριξαν τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο θέρμανσης σε 1,33 ευρώ με νέες εκπτώσεις

Άρχισε σήμερα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις, και να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση του επιδόματος θέρμανσης, στα 1,55 ευρώ ανά λίτρο

Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσης τους και έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβολή πλαφόν στην τιμή αγοράς του ρωσικού πετρελαίου εξετάζουν οι G7

Στόχος είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα έσοδα της Μόσχας από τις πωλήσεις πετρελαίου, χωρίς παράλληλα να πληγούν οι οικονομίες των χωρών που τροφοδοτούνται από αυτήν.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνεται στους αγρότες η επιστροφή ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.