ΓΔ: 824.2 0.85% Τζίρος: 41.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:54:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Μειωμένη 11% η τιμή

Πρεμιέρα σήμερα για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο, μειωμένη κατά 11% σε σχέση με πέρσι.

Από σήμερα θα μπορούν να προμηθεύονται οι καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή αυτή είναι περίπου 11% φτηνότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του Οκτωβρίου του 2018.

Την ίδια στιγμή, με αγωνία περιμένουν οι πολίτες την κυβερνητική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι τα χρήματα να έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τον έως σήμερα σχεδιασμό, θα υπάρξει αύξηση του συνολικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία θα ανεβάσει το συνολικό ποσό στα 68 εκατ. ευρώ.

Στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών περιλαμβάνονται:

- επιδότηση μεταξύ 18-20 λεπτών ανά λίτρο σε σχέση με τα 16 λεπτά το λίτρο την περσινή σεζόν

- μεγαλύτερη ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Έβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β' ζώνη).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 8 εκατ. ευρώ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα και προσφέρουν 8 εκατ. ευρώ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων και κάλυψη λοιπών δαπανών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι τιμών σε πρατήρια υγρών καυσίμων από τη ΓΓ Καταναλώτή

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμετωπίστηκε η ρύπανση από πετρελαιοειδή στο Κερατσίνι

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, η ρύπανση, έκτασης περίπου τριακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων, προκλήθηκε μετά το πέρας της πετρέλευσης του φορτηγού πλοίου «MSC JOANNA», που πλέει υπό σημαία Παναμά, από το δεξαμενόπλοιο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης για όσους φορολογούμενους έλαβαν φέτος το επίδομα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα δίνεται προκαταβολικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Μέχρι το τέλος του έτους οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αυξημένο κατά 50%.