ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εθελοντική αναφορά ναυτικών ατυχημάτων

Η HELMEPA παρουσίασε την πλατφόρμα όπου οι ναυτιλιακές εταιρείες κάτω από πλήρη ανωνυμία θα αναφέρουν περιστατικά σε πλοία τους που θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντικής αναφοράς ατυχημάτων και «παρ' ολίγον» περιστατικών "Voluntary Incident Reporting Platform - VIRP", παρουσίασε διαδικτυακά σε εκπροσώπους διαχειριστριών εταιρειών-Μελών της η HELMEPA.

Η πλατφόρμα καταρτίστηκε σε συνεργασία με το εταιρικό Μέλος DYNAMARINe στο πλαίσιο του 3ετούς Προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο» που υλοποιεί η HELMEPA μαζί με το Lloyd's Register και την CYMEPA στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την υποστήριξη του Lloyd's Register Foundation (LRF) *.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ναυτιλιακές εταιρείες, κάτω από πλήρη ανωνυμία, να αναφέρουν στην πλατφόρμα περιστατικά σε πλοία τους που θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες (High Potential Incidents) και μέσω του διαμερισμού (sharing) χρήσιμων συμπερασμάτων (lessons learned) να αποφεύγεται η επανάληψη ίδιων λαθών και περιστατικών. Τα επόμενα χρόνια σχεδιάζεται η διεύρυνση της πλατφόρμας ώστε να συμπεριλαμβάνει αναφορές ατυχημάτων και περιστατικών αλιευτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής.

Kαλωσoρίζοντας διαδικτυακά τους προσκεκλημένους, ο γενικός διευθυντής της HELMEPA κ. Δημήτρης Μητσάτσος αναφέρθηκε στη σημασία της αναφοράς περιστατικών για την εδραίωση πνεύματος ναυτικής ασφάλειας και ευχαρίστησε τους Εταίρους του Προγράμματος για τη συνεργασία, το LRF για την υποστήριξη και τα Μέλη της HELMEPA για τη συμβολή τους και τη συμμετοχή που θα έχουν από εδώ και πέρα.

Την παρουσίαση παρακολούθησε και η πρόεδρος της HELMEPA κα Σεμίραμις Παληού, η οποία σε παρέμβαση της προέτρεψε τα Μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν στοιχεία στην πλατφόρμα ώστε να καταστεί χρήσιμο εργαλείο για όλους και να βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων εταιρειών-Μελών.

Στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας VIRP πολύτιμη είναι η συνδρομή των ακόλουθων διαχειριστριών εταιρειών-Μελών που συνέδραμαν στοιχεία και αναφορές περιστατικών καθώς και της Επιμορφωτικής Επιτροπής της HELMEPA που ενέκρινε την πρωτοβουλία:

  • AEGEAN BULK CO INK
  • ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD.
  • ARCADIA SHIPMANAGEMENT CO. LTD
  • CHANDRIS (HELLAS) INC.
  • COSTAMARE SHIPPING COMPANY SA
  • DIANA SHIPPING SERVICES SA
  • EURONAV SHIP MANAGEMENT HELLAS LTD.
  • MINOA MARINE LTD
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ploio-Aias-Laskaridis-Polemiko-Naytiko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτο πλοίο ΠΓΥ από τον Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

Πρόκειται για την τρίτη δωρεά πλοίου γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) που κάνει στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εφοπλιστής και υποναύαρχος, Παναγιώτης Λασκαρίδης.
metakiniseis-tourismos-ploia-limania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη από σήμερα η κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του 15αύγουστου

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο, ενώ η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος που είχε γίνει γνωστός για τον κρίσιμο ρόλο του στο Κυπριακό, είχε διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για 22 χρόνια καθώς και των Special Olympics Ελλάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 Ιουνίου από 4 ναυτεργατικά σωματεία

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00.