ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elliniki astynomia-listeia
Shutterstock

Λουκέτο σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης για υπέρβαση αριθμού ατόμων

Μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης διενεργούν στοχευμένους ελέγχους για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταστήματα εστίασης.

Στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια και καφέ - μπαρ, στην περιοχή των Λαδάδικων διενήργησαν το τελευταίο 48ωρο μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία του κορονοϊού και για τυχόν άλλες παραβάσεις.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες της Πέμπτης και της Παρασκευής, 8 και 9 Οκτωβρίου, εντάσσονται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο υπηρεσιών και αφορούσαν περιστατικά ηχορύπανσης, παραβίασης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και υπέρβασης της αδειοδοτημένης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Σε μία περίπτωση επιβλήθηκε η ποινή της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος λόγω υπέρβασης του αριθμού των εξυπηρετούμενων ατόμων, ενώ σε άλλες επτά επιχειρήσεις επιδόθηκαν εντολές άρσεις κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση σε όλη την πόλη, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, προσθέτοντας πως καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες μέσω της συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την εφαρμογή των διατάξεων περιορισμού του Covid-19. «Η διασφάλιση της υγείας των πολιτών συνιστά προτεραιότητα όλων μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.Δαγκλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astynomia-elegxoi-koronoios-parabaseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι έλεγχοι και πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων κάτα του κορονοϊού

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.274 για χρήση μάσκας και περιορισμού μετακίνησης. Στις 196.078 οι παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τις επιχειρήσεις.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτεταμένοι έλεγχοι από ΕΛΑΣ και ΕΑΔ για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Ξεκινούν από αύριο οι έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτιρίου

Για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι, επτά προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είναι 31 ετών, υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός, και φαίνεται ότι είχε πάει για μερομάκατο στην οικοδομή. Ο 31χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.