ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται με 500 λεωφορεία ο ΟΑΣΑ

Όπως ανέφερε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής θα ενταχτούν στο δίκτυο τα 80 από τα 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ και τόνισε πως θα υπάρξουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Με 500 λεωφορεία θα ενισχυθεί το δίκτυο του ΟΑΣΑ μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ από την Δευτερά θα ενταχθούν στο δίκτυο 80 από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα εκτελούν περιφερειακές γραμμές της Αττικής και θα τρέξει στο επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός για τα 1.000 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής τρέχουν οι εξελίξεις για την αναβάθμιση του ΟΑΣΑ ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους με σκοπό να αποφεύγεται ο συνωστιστμός.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις άμεσες προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν στα λεωφορεία αλλά και το νέο διαγωνισμό για την απόκτηση χιλίων νέων λεωφορείων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αρκετά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά. Μάλιστα τις επόμενες μέρες έρχονται στην Αθήνα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία για να δοκιμαστούν στις συνθήκες της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι απεναντίας με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι με τις κινήσεις αυτές ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών. Τόνισε επίσης ότι από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους ενώ στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2021 να διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε ιστορικά οχήματα

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «τα περισσότερα ιστορικά οχήματα δεν κυκλοφόρησαν την εποχή τους στους ελληνικούς δρόμους. Γι' αυτό η παρουσία τους στη ζωή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και διδακτική, ειδικά για τους νέους».
Leoforeia-Sygkoinonia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμερες που θα στέλνουν «ραβασάκια» στους παραβάτες εγκαθιστά ο ΟΑΣΑ

Θα τοποθετηθούν 12 νέες ψηφιακές κάμερες καταγραφής παραβάσεων σε λεωφορειολωρίδες που θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών.