Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται με 500 λεωφορεία ο ΟΑΣΑ

Όπως ανέφερε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής θα ενταχτούν στο δίκτυο τα 80 από τα 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ και τόνισε πως θα υπάρξουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Με 500 λεωφορεία θα ενισχυθεί το δίκτυο του ΟΑΣΑ μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ από την Δευτερά θα ενταχθούν στο δίκτυο 80 από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα εκτελούν περιφερειακές γραμμές της Αττικής και θα τρέξει στο επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός για τα 1.000 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής τρέχουν οι εξελίξεις για την αναβάθμιση του ΟΑΣΑ ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους με σκοπό να αποφεύγεται ο συνωστιστμός.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις άμεσες προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν στα λεωφορεία αλλά και το νέο διαγωνισμό για την απόκτηση χιλίων νέων λεωφορείων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αρκετά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά. Μάλιστα τις επόμενες μέρες έρχονται στην Αθήνα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία για να δοκιμαστούν στις συνθήκες της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι απεναντίας με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι με τις κινήσεις αυτές ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών. Τόνισε επίσης ότι από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους ενώ στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2021 να διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ