ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:32
Φώτο: Shutterstock

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου 24 και 25 Οκτωβρίου

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος της χώρας μας, λόγω του ότι παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Το ΕΚΕΑ καλεί όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου, να προσέλθουν το Σάββατο 24/10 και την Κυριακή 25/10 στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22) από τις 10.30 έως τις 16.30.

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με τοποθέτηση ειδικής τέντας και παράλληλα για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2132146726-16 (από Δευτέρα 19/10 έως και Παρασκευή 23/10, 9:00-14:30).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ζαΐχ Μπολσονάρου, που νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία σε κλινική της Μπραζίλια. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας παραμένει υπό παρακολούθηση, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί εξιτήριο.
Μέτε-Μάριτ Νορβηγίας κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Επιδείνωση στην υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας

Επιδείνωση σημείωσε η υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας λόγω πνευμονικής ίνωσης, με αποτέλεσμα να μην παραστεί σε εκδηλώσεις για την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα. Εξετάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα.
Συνάντηση επίσημων προσώπων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με βουλευτές CDU και το Ίδρυμα Konrad-Adenauer

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με βουλευτές του CDU και εκπροσώπους του Konrad-Adenauer-Stiftung, συζητώντας για τις μεταρρυθμίσεις στην Ψυχική Υγεία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση συνεργασίας.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχ. Μπεκίρης: Επισκέψεις σε έργα και δομές υγείας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου συζήτησαν με τοπικούς φορείς για τα έργα που εξελίσσονται και τις νέες παρεμβάσεις σε υποδομές, σχολεία και αθλητισμό.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Ρεκόρ με πάνω από 550.000 δωρεάν ραντεβού τον μήνα

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι το 2026 θα γίνουν 8.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, με 5.000 μόνιμες και 3.000 επικουρικές θέσεις. Υπογράμμισε την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και την ανάγκη στήριξης του κλάδου.
Ομιλητής στην απεργία ΑΔΕΔΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο ημέρες κινητοποιήσεων στον τομέα της υγείας

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο, 18 Μαρτίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί, με συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, 24ωρη απεργία και από την ΠΟΕΔΗΝ στις 19 Μαρτίου, με συγκέντρωση στις 9:00.