Στο πλευρό των πληγέντων της Σάμου οι ελληνικές τράπεζες

Σε ένδειξη συμπαράστασης, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τα μέλη της θα απέχουν από νομικές ενέργειες για οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών στη Σάμο μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2020.

Με την Σάμο να μετράει τις πληγές της από τον σεισμό, και ενώ έχουν ήδη καταγραφεί ως θύματα δυο παιδιά στο Βαθύ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα απέχουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 από οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών εγκατεστημένων στην Σάμο.

Μεταβαίνουν οι φορείς στη Σάμο

Όπως ανέφερε σε tweet του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε Σάμο και Ικαρία, έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας, ενώ μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός. 

Στη Σάμο, 4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Και οι τέσσερις τραυματίες δεν κινδυνεύουν. Επίσης μεταφορές τραυματιών γίνονται από το Καρλόβασι στο ανατολικό τμήμα του νησιού, χωρίς σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες να κινδυνεύει η ζωή τους. «Πρόκειται κυρίως για ορθοπαιδικά τραύματα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στο νησί μεταβαίνει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών και τη λήψη μέτρων για το ενδεχόμενο μεγάλων μετασεισμών.

Στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, με κλιμάκιο μηχανικών, καθώς το αεροδρόμιο που είχε κλείσει προσωρινά άνοιξε. 

Οδηγίες μέσω του 112

Έκκληση στους κατοίκους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με δύο μηνύματα μέσω 112.

Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους όλων τω νησιών που ορίζονται από το τρίγωνο Ικαρία- Κω - Χίο, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίδυνο μεγάλων μετασεισμών. Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά στους κατοίκους της Σάμου τους οποίους επίσης καλεί να απομακρυνθούν από τα κτήρια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία εξωτερικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φώτο: Shutterstock
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurobank: Ο κορονοϊός «αναβάλει» την προσφορά κουμπαράδων στα σχολεία

Όπως αναφέρει η τράπεζα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν θα υπάρξει η παραδοσιακή προσφορά κλασσικών κουμπαράδων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.