ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο:unipi.gr

Υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στον Πρύτανη ΟΠΑ

Με το ψήφισμα της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς θέλει να συμβάλει στη δικαίωση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη.

Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, «με το ψήφισμά της, θέλει να συμβάλει στη δικαίωση του Πρύτανη του ΟΠΑ, για Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια, αφού αυτή η επίθεση εναντίον του, όπως και σε άλλους συναδέλφους, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή του τέλους τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων και, τελικά, να υποστηρίξουμε με την ελευθερία και τον πολιτισμό στους χώρους των ΑΕΙ».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκφράζει την αγανάκτησή της και τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνάδελφο κύριο Δημήτρη Μπουραντώνη.
 

Η βάναυση ενέργεια των κουκουλοφόρων πρέπει να αποτελέσει την αρχή του τέλους της όποιας ανοχής έχει επιδειχθεί, τις τελευταίες δεκαετίες, σε φασιστικές ενέργειες βίας και επιβολής στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Τέτοιες πράξεις, εκτός του ότι προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατίας, απαξιώνουν όσες προσπάθειες γίνονται για καλύτερα πανεπιστήμια στη χώρα μας. Στο πρόσωπο του Πρύτανη, προσβάλλεται το Πανεπιστήμιο, το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, η δημοκρατία και η ελεύθερη κοινωνία.
 

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς δηλώνει πως το μήνυμα απειλής και εκφοβισμού, θα γίνει δύναμη στα χέρια της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων, για να αντιμετωπίσει με το πανεπιστημιακό ήθος αντίστοιχες καταδικαστέες αντιλήψεις. Αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν την πιο σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας. Αντιλήψεις που παραπέμπουν σε αποκλεισμούς και συνακόλουθες διώξεις. Αντιλήψεις που κατακερματίζουν την κοινωνική συνοχή, ενώ, σαφώς, αντίκεινται στις αξίες και στις αρχές που θεμελιώνουν την ίδια την ύπαρξη του Πανεπιστημίου ως χώρου προστασίας της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Διαλόγου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 

Το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να εργάζεται για τον στόχο του, όπως έχει δεσμευτεί προς την κοινωνία, για Πανεπιστήμιο χώρο της Ελευθερίας του Λόγου, όπου θα υπηρετεί τον πολιτισμό της Αναζήτησης, της Ανοχής, της Κατανόησης και της Αποδοχής της άλλης άποψης.
 

Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας, για τη θεμελίωση μιας επιστημονικής Παιδείας και Έρευνας πραγματικά ανοιχτής στο Λόγο και το Διάλογο.
 

Μπορούμε και πρέπει να μεριμνήσουμε, Πολιτεία και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, να αξιοποιήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία των πανεπιστημιακών λειτουργιών.
 

Για να υπερασπισθούμε την ασφάλεια των καθηγητών, των εργαζομένων και φοιτητών έναντι οποιασδήποτε απειλής, προερχόμενης από στοιχεία που επιβουλεύονται τη δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης και τη διακίνηση ιδεών.
 

Με το ψήφισμα της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς θέλει να συμβάλει στη δικαίωση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, για Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια, αφού αυτή η επίθεση εναντίον του, όπως και άλλες σε άλλους συναδέλφους, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή του τέλους τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων και, τελικά, να υποστηρίξουμε την ελευθερία και τον πολιτισμό στους χώρους των ΑΕΙ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για βία σε παιδιά και εφήβους

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης γεγονότων βίας και επιθετικότητας και ανάλογων συμπεριφορών καθώς και στην πρόληψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.