ΓΔ: 2347.23 1.45% Τζίρος: 714.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
άδεια σχολική αίθουσα
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ανοιχτά θα είναι τα κυλικεία στα δημοτικά σχολεία

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διευκρίνισε το καθεστώς που θα ισχύσει εξαιτίας των διαφορετικών δεδομένων για τα σχολεία.

Απάντηση στα ερωτήματα από ιδιοκτήτες κυλικείων για το αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα κυλικεία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξαιτίας των διαφορετικών δεδομένων στη λειτουργία των σχολείων, καθώς θα κλείσουν γυμνάσια και λύκεια, έδωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφέροντας ποια κυλικεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα στο lockdown.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και διευκρίνισε ότι τα κυλικεία των δημοτικών σχολείων θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς τα μαθήματα θα συνεχίζονται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε μετά την απόφαση της κυβέρνησης για νέο lockdown που θα ισχύσει από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, παραμένουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες τους και τα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής. Τα γυμνάσια και τα λύκεια από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης, ενώ η τηλε-εκπαίδευση συνεχίζεται και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με τηλε-εκπαίδευση θα λειτουργούν επίσης τα φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο 21/1 - Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της Αττικής -δημόσια, ιδιωτικά και νυχτερινά- θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τα σχολεία του Κιέβου κλείνουν ως Φεβρουάριο λόγω ρωσικών πληγμάτων

Τα σχολεία του Κιέβου θα παραμείνουν κλειστά έως 1η Φεβρουαρίου λόγω των διακοπών ρεύματος και θέρμανσης από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Ο δήμος μειώνει τον δημόσιο φωτισμό για εξοικονόμηση ενέργειας.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Εξετάζουμε αύξηση προκαταβολής για τους διευθυντές σχολείων

Ο Θ. Λιβάνιος δήλωσε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση της πάγιας προκαταβολής προς διευθυντές σχολείων για έκτακτες ανάγκες (1.000-3.000 ευρώ σήμερα), με πιθανή σύνδεση του ποσού με τον αριθμό μαθητών.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη, προχωρά στην άμεση εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία με απόφαση δημάρχου λόγω κακοκαιρίας, εφόσον είναι εφικτό.
Τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά σχολεία σε Δράμα, Κάτω Νευροκόπι και Μύκη λόγω έντονης χιονόπτωσης

Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Δράμα και Κάτω Νευροκόπι, καθώς και στον δήμο Μύκης, λόγω χιονόπτωσης και παγετού. Η Τροχαία συνιστά αλυσίδες στα ορεινά και αυξημένη προσοχή στους δρόμους.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρία σχολεία στο Κορωπί

Με την υπογραφή σύμβασης ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου, 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορωπίου, με χρηματοδότηση 408.674 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και χρονοδιάγραμμα εννέα μηνών.