ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΛΤΑ

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα ΕΛΤΑ εν μέσω του lockdown

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καλούν από τους πελάτες να απευθύνονται τηλεφωνικά στις περιπτώσεις που αναζητείται κάποια πληροφορία και δεν απαιτείται η φυσική παρουσία στο κατάστημα.

Κανονικά θα λειτουργούν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ την περίοδο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19, ενσωματώνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υγείας των πελατών και των εργαζομένων τους, αλλά και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ταχυδρομικής εξυπηρέτησης της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εφαρμόζουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία του δικτύου τους σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων.

Με την ευκαιρία αυτή, τα ΕΛΤΑ συνιστούν στο κοινό που θα απαιτηθεί να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα:

  • Να ακολουθεί τις υποδείξεις του προσωπικού αναφορικά με τα μέτρα προστασίας εντός των ταχυδρομικών καταστημάτων.
  • Να φορά υποχρεωτικά την μάσκα και να διατηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Να προτιμά τη χρήση καρτών και να αποφεύγει τα μετρητά για τις οικονομικές συναλλαγές.
  • Να επικολλά τα γραμματόσημα αποκλειστικά με την χρήση δακτυλοβρεκτήρα.
  • Να απευθύνεται τηλεφωνικά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών - 8001182000-στις περιπτώσεις που αναζητείται κάποια πληροφορία και δεν απαιτείται η φυσική παρουσία στο ταχυδρομικό κατάστημα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με άλλους ταχυδρομικούς φορείς παγκοσμίως για την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην κατεύθυνση της ετοιμότητας και της συνολικής αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κρίσης. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και είναι σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί.

«Στις αντίξοες αυτές συνθήκες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι άνθρωποί τους θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτελέσουν την κοινωνική τους αποστολή, όπως το πράττουν, για περισσότερα από 190 χρόνια» καταλήγει η ανακοίνωσή της εταιρείας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΤΑ: Πιθανές καθυστερήσεις συντάξεων σε 16 περιοχές της χώρας

Έπειτα από ειδοποίηση που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν πως υπήρξε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις από τα ΕΛΤΑ παρά την κυβερνοεπίθεση

Στη νεότερη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα αναφέρεται ότι τα ΕΛΤΑ Courier θα εξυπηρετούν όλες τις λειτουργίες πλην των χρηματοοικονομικών. Τι θα γίνει με τα επιδόματα.