ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Cisco Systems: Έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του Webex

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Έλενα Πρασάκη, στο Business Daily, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση για περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με την αιτία των προβλημάτων.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της Cisco Systems έχει αποκατασταθεί, δηλώνει στο Business Daily εκπρόσωπος της ελληνικής θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου. 

Όπως ανέφερε η κα Έλενα Πρασάκη, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση από την εταιρεία για περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί πριν την έκδοση της ανακοίνωσης σχετικά με την αιτία των προβλημάτων, δηλαδή αν και σε ποιο βαθμό οφείλονται στην πλατφόρμα Webex ή σε άλλες πηγές, όπως η των τηλεπικοινωνιών δικτύων. 

Πάντως δεν είναι σαφές αν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από το πρωί και εμπόδιζαν τη σύνδεση των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης έχουν λυθεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ως τώρα από το υπουργείο Παιδείας. 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι πρόκειται για θέμα της εταιρείας, το οποίο δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε και το οποίο, αφορά γενικότερα την Ευρώπη, σημείωσε η υφυπουργός. 

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε, επισημαίνοντας ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.