ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Cisco: Πλήρης η αποκατάσταση του συστήματος Webex

Όπως τόνισε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της εταιρείας, κα Ελ. Πρασσάκη, το σύστημα αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές χώρες, τα οποία έχουν, πλήρως, αποκατασταθεί.

Την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος Webex ανακοίνωσε η εταιρεία Cisco, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά και την ευθύνη για τη δυσλειτουργία του η οποία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης και στην Ελλάδα. 

Όπως τονίζει η εταιρεία με ανακοίνωσή της, το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). 

Σε δήλωσή της η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας - Κύπρου - Μάλτας, κυρία Έλενα Πρασσάκη τόνισε ότι «η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία. Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος». 

Σημειώνεται ότι η δυσλειτουργία του συστήματος Webex οδήγησε σε αναβολή της πρώτης ημέρας τηλεκπαίδευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, με το ελληνικό υπ. Παιδείας να ξεκαθαρίζει εξ αρχής ότι το πρόβλημα οφείλονταν σε server της εταιρείας. 

Παράλληλα όπως ανέφερε, νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σημειώνεται ότι η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται κανονικάαπό τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.