ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Δεν αποκλείεται το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων

Σε οριακή κατάσταση η Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε ο υπ. Υγείας, ενώ αναφερόμενος στα Δημοτικά σχολεία τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις εντολές των ειδικών.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας και των Δημοτικών σχολείων, όπως τόνισε ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι οριακή, ενώ προσέθεσε ότι έχουν ήδη αξιοποιηθεί τόσο το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όσο και ιδιωτικά νοσοκομεία -για πρώτη φορά- ώστε να συνεπικουρήσουν το σύστημα Υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας «είπα ειλικρινώς για τη σοβαρότατη κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση πιέζει το σύστημα Υγείας. Δεν είναι θέμα μόνο μονάδας εντατικής θεραπείας. Πρέπει να προστατευσούμε τους συμπολίτες μας από τον φονικό ιό. Έχουμε ήδη αξιοποιήσει το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Για πρώτη φορά από σήμερα συνεπικουρούν ιδιωτικά νοσοκομεία. Όλη η Ελλάδα μία υγειονομική περιφέρεια, για να στηρίξουμε τη Βόρεια Ελλάδα.

Έχω δώσει εντολή να διακομίζονται περιστατικά και στη Λάρισα, αλλά και να γίνονται αεροδιακομιδές, όποτε κρίνεται απαραίτητο. Η χώρα είναι σε lockdown και πρέπει να το τηρήσουμε. Εξαρτάται από όλους να μην ζήσουμε σκηνές Ιταλίας και Μπέργκαμο.

Κάποιοι γιατροί ιδιώτες έχουν ανταποκριθεί. Κάνουμε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να έρθουν και άλλοι. Τίποτα δεν θα είναι αρκετό, αν ιός διασπείρεται οριζοντίως. Είναι μία εθνική προσπάθεια και πρέπει να αντέξουμε τους επόμενους μήνες.

Στις δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε να δούμε αποτελέσματα από το lockdown. Στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι λίγοι, ενώ ήταν το lockdown σε εξέλιξη, λειτούργησαν σε βάρος των πολλών. Οι ειδικοί μας λένε ότι εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα, κάποια στιγμή θα έρθει μία επιπέδοση της καμπύλης. Ανάλογα με το πώς πορεύεται η νόσος, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία είναι ανοιχτό, καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν αποκλείεται να έχουμε εισήγηση από τους εμπειρογνώμονες».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση self-test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Με φόντο τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν τρία self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 4 έως 15 Απριλίου. Πότε θα πρέπει να κάνουν τα test μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
Κικίλιας-υπουργός Υγείας-εμβολιασμοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι πατριωτικό καθήκον, να σπεύσουν όλοι

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, προέτρεψε όσους πολίτες δεν το έχουν πράξει ακόμα, να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους , ενώ δήλωσε πως ο στόχος επίτευξης ανοσίας στο 70% στο τέλος Αυγούστου είναι εφικτός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές στα Λύκεια με self tests και μέτρα προστασίας

Κανονικά προχωράνε οι προετοιμασίες σε όλες τις περιφέρειες για να υποδεχθούν τα σχολεία αύριο τους μαθητές. «Κενό» στη διαδικασία στα εσπερινά λύκεια όπου δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των self test για τους ενήλικους μαθητές.