ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Papalexopoulos, titan

ΣΕΒ για Παπαλεξόπουλο: Υπηρετούσε αρχές και πίστευε σε αξίες

«Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος ήταν πνεύμα ιδιαίτερα ανήσυχο, καλλιεργημένο, πρωτοπόρο και ανοικτό στο καινούργιο, έχοντας το χάρισμα να ακούει, να εμπνέει και να υλοποιεί με προσοχή στη λεπτομέρεια», σχολιάζει ο Σύνδεσμος.

O Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος υπηρετούσε αρχές, πίστευε σε αξίες, και είχε συνείδηση της ηθικής ευθύνης και της κοινωνικής αποστολής του επιχειρηματία. Με την παρουσία και με την πολυσχιδή θεσμική του δράση σφράγισε την επιχειρηματική και οικονομική ζωή της χώρας μας για πολλές δεκαετίες, επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση για τον θάνατο του πρώην προέδρου του, στο διάστημα 1982-1988.

«Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος διέθετε ευρύτατη παιδεία και βαθιά μόρφωση. Ήταν πνεύμα ιδιαίτερα ανήσυχο, καλλιεργημένο, πρωτοπόρο και ανοικτό στο καινούργιο, έχοντας το χάρισμα να ακούει, να εμπνέει και να υλοποιεί με προσοχή στη λεπτομέρεια», προσθέτει ο Σύνδεσμος.

«Πίστευε στον ευρύτερο ρόλο της επιχειρηματικότητας ως διαρκούς δύναμης προόδου και δημιουργίας, που αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών και προσφέρει στην κοινωνία, δείχνοντας τον δρόμο μπροστά.

Δημιούργησε θεσμούς στην εκπαίδευση με το ALBΑ, στην επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση με το ΙΟΒΕ, αλλά και στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών. Ήταν ταυτόχρονα κοσμοπολίτης και βαθιά Έλληνας, πιστεύοντας ότι η σύγκλιση με την Ευρώπη -στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση- υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του λαού μας».

Σε δηλώσεις για την απώλεια του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου προέβησαν οι πρώην πρόεδροι του ΣΕΒ:

Ιάσων Στράτος: «Ήταν ηγετικός, ειλικρινής και μεθοδικός. Δούλευε με επιμονή, ευσυνειδησία και ήταν χαρισματικός στην επικοινωνία. Πίστευε ότι ο ρόλος του ΣΕΒ ήταν η κοινωνική προσφορά»

Στέλιος Αργυρός: «Ήταν άνθρωπος της δημιουργίας. Πρότυπο Ηγέτη. Και πάνω από όλα ευπατρίδης. Θα λείψει».

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: «Ευπατρίδης, ηγέτης του βιομηχανικού χώρου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην μεταπολίτευση. Ανέλαβε την ηγεσία του ΣΕΒ στην δύσκολη περίοδο της πρώτης «σοσιαλιστικής» διακυβέρνησης της χώρας και της ένταξης χώρας στην ΕΟΚ. Αγωνίστηκε για την αναγκαία προετοιμασία της Ελληνικής παραγωγής για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εταιρειών. Ήταν υπόδειγμα επιχειρηματία. Οραματιστής αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους μας που ακολουθήσαμε το παράδειγμα του. Συνιδρυτής και μεγάλος υποστηρικτής του ΙΟΒΕ και του ΑLBA».

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: «Είμαι μάλλον ο τελευταίος πρόεδρος του ΣΕΒ που νουθετήθηκε από τον Θ. Παπαλεξόπουλο επί της ακμής του. Δάσκαλος, με όλο το περιεχόμενο της λέξης. Επαΐων και πείσμων, σοφός και αυστηρός, ωθούσε προς βελτίωση και προκαλούσε τον σεβασμό. Του είμαι ευγνώμων για τα μαθήματα που μου έδωσε».

Θεόδωρος Φέσσας: «Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος υπήρξε ο χαρισματικότερος πρόεδρος του ΣΕΒ των τελευταίων δεκαετιών. Διακρίθηκε για την εργατικότητα, την ευθύτητα του χαρακτήρα, την ευρυμάθεια και το καινοτόμο πνεύμα του. Πέτυχε σε ότι ασχολήθηκε κι αφήνει πίσω του αξιολογότατο έργο, που τιμά την επιχειρηματική οικογένεια της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital transformation-texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΒ: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο δείκτη ψηφιακής ωριμότητας

Οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας βελτιώθηκαν κατά 56%, έναντι 30% στο σύνολο της ΕΕ, κάτι που - όπως αναφέρει ο ΣΕΒ - σημαίνει ότι η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές ταχύτητες.
SEV, SEB, Papalexopoulos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 50 εκατ. ευρώ στηρίζει τους πληγέντες της κακοκαιρίας ο ΣΕΒ

Σε τρεις άξονες θα πραγματοποιηθεί η διάθεση βοήθειας από τα μέλη του Συνδέσμου. Θα αναλάβουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΣΕΒ με θλίψη αποχαιρετά τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ υπογραμμίζει τη συμβολή του Οδ. Κυριακόπουλου στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει στην οικονομική και την κοινωνική ζωή του τόπου μας