ΓΔ: 1420.84 0.23% Τζίρος: 42.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δωρέαν τάμπλετ στους μαθητές προσφέρει ο δήμος Ελευσίνας

Έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές και σύμφωνα με τα κριτήρια που είχε θέσει το υπουργείο τα τάμπλετ δόθηκαν σε μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Τις ανάγκες για τηλεκπαίδευση σε όσους μαθητές δεν μπορούν να ανταποκριθούν, κάλυψε ο δήμος Ελευσίνας, καθώς πρόσφερε δωρεάν τάμπλετ στα παιδιά εκείνα, που οι οικογένειές τους δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, με διακριτικότητα και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας, έγινε καταγραφή του ακριβή αριθμού των μαθητών που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και στη συνέχεια, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του δήμου, προκειμένου να εξοπλιστούν με τάμπλετ τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης.

Με τη σειρά τους, οι διευθυντές των σχολείων προμηθεύτηκαν τα τάμπλετ και πλέον παραδόθηκαν στους μαθητές, ώστε να μην υπάρχει κάποιο παιδί χωρίς πρόσβαση στη μάθηση στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα θα εφαρμόζεται. Τα προσφερόμενα τάμπλετ, τα οποία θα αποτελούν εφεξής σχολική περιουσία, διαθέτουν προδιαγραφές που ορίστηκαν ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στον μαθητή να χρησιμοποιεί το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για βία σε παιδιά και εφήβους

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης γεγονότων βίας και επιθετικότητας και ανάλογων συμπεριφορών καθώς και στην πρόληψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.