Φώτο: Shutterstock

Δωρέαν τάμπλετ στους μαθητές προσφέρει ο δήμος Ελευσίνας

Έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές και σύμφωνα με τα κριτήρια που είχε θέσει το υπουργείο τα τάμπλετ δόθηκαν σε μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Τις ανάγκες για τηλεκπαίδευση σε όσους μαθητές δεν μπορούν να ανταποκριθούν, κάλυψε ο δήμος Ελευσίνας, καθώς πρόσφερε δωρεάν τάμπλετ στα παιδιά εκείνα, που οι οικογένειές τους δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, με διακριτικότητα και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας, έγινε καταγραφή του ακριβή αριθμού των μαθητών που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και στη συνέχεια, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του δήμου, προκειμένου να εξοπλιστούν με τάμπλετ τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης.

Με τη σειρά τους, οι διευθυντές των σχολείων προμηθεύτηκαν τα τάμπλετ και πλέον παραδόθηκαν στους μαθητές, ώστε να μην υπάρχει κάποιο παιδί χωρίς πρόσβαση στη μάθηση στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα θα εφαρμόζεται. Τα προσφερόμενα τάμπλετ, τα οποία θα αποτελούν εφεξής σχολική περιουσία, διαθέτουν προδιαγραφές που ορίστηκαν ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στον μαθητή να χρησιμοποιεί το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sxoleio, sxoleia, maska
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους στις 11 Ιανουαρίου. Με τηλεκπαίδευση θα συνεχίσουν προς το παρόν Γυμνάσια και Λύκεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Μειώνεται η ύλη στην γ' λυκείου

Σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο.