ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έτοιμοι να επιστρέψουν οι 3 Έλληνες ναυτικοί που ήταν όμηροι πειρατών

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας, οι τρεις απαχθέντες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που απήχθησαν από πειρατές στη Νιγηρία, πριν από δύο εβδομάδες σε εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο στη Νιγηρία.

Πρόκειται για τον καπετάνιο και δύο μέλη του πληρώματος, τους οποίους απήγαγαν οι πειρατές έπειτα από ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο "ΣΤΕΛΙΟΣ Κ" το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο. Η εταιρεία σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία κατάφεραν και βρήκαν την χρυσή τομή με τους απαγωγείς μετά από μέρες διαπραγματεύσεων ως προς το ποσό των λύτρων που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για την ελευθερία των Ελλήνων ναυτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις απαχθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους, και ήδη σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους. Στο πλήρωμα του πλοίου υπήρχαν δυο ακόμη Έλληνες οι οποίοι είχαν οδηγήσει το πλοίο στο Λάγος της Νιγηρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ορισμένα δρομολόγια

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται μέσα στο 2022. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και η αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διαμορφωνόταν μεσοσταθμικά από 10% έως 12%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειρατεία σε πλοίο με Έλληνες ναυτικούς, σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Οι οικογένειες των απαχθέντων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία, εκπρόσωποι της οποίας τους διαβεβαιώνουν ότι θα καταβάλουν τα λύτρα και οι δικοί τους θα επιστρέψουν σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβεβαιώσεις πως δεν θα χαθεί το εξάμηνο για τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Σταδιακά ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε όλες τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από την επόμενη εβδομάδα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και την χρήση τηλεδιδασκαλίας ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην επαγγελματική προοπτική των τελειόφοιτων.