ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zaxaraki, sxoleia, ypourgeio, paideias
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Σ. Ζαχαράκη: Πρόθεσή να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, εφόσον η Επιτροπή εξετάσει τα δεδομένα και «ανάψει» το πράσινο φως. Τι θα γίνει με γυμνάσια και λύκεια.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, εφόσον η Επιτροπή εξετάσει τα δεδομένα και «ανάψει» το πράσινο φως.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία». 

Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.