ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Παραμένουν δωρεάν τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021

Μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του πρωθυπουργού, υπήρξε σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «υποκρισία και πολιτική εξαπάτηση».

Για τη διατήρηση δωρεάν των φαρμάκων για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021 δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς το θέμα είχε ενέσκηψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», ενώ παράλληλα υπήρξε και σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/photos/a.10150531647872725/10158002310112725/

 

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδρασή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό για υποκρισία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την οποία δινόταν η δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή και μπροστά στο ενδεχόμενο 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους από το νέο έτος φάρμακα που ήταν δωρεάν, αναγκάστηκε τελικά να συρθεί πίσω από αυτό που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και που ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά. Και μάλιστα, να το εμφανίσει σήμερα με τυμπανοκρουσίες ως προσωπική του επιλογή. Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι η υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση είναι η δεύτερή του φύση».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Η ΝΔ να υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής

«Αποδέχεται ο πρωθυπουργός; Ιδού η Ρόδος για όλα: Μπάζωμα, μονταζιέρα, κουκούλωμα, εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, παράνομο διορισμό σταθμάρχη, πράξεις και παραλείψεις. Όλα στο φως» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης: Είμαστε ξεκάθαρα δεύτεροι και ανεβαίνουμε

«Οι τράπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιωθεί από μάννα εξ ουρανού, αλλά από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου», είπε επίσης ο Στ. Κασσελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «θράσος να ζητάνε και τα ρέστα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν ότι τους περίσσεψαν φάρμακα τo τελευταίο έτος

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της νέας πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης της GIVMED που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας σε συνεργασία με τη διαΝΕΟσις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί φέρνει η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στους ασθενείς

Η διάθεση των τελικών φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης για ιατρικούς λόγους είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας δίνοντας ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών μέσω απατηλών διαφημίσεων

Οι εν λόγω διαφημίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανίζονται κυρίως ως «χορηγούμενες» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φερόμενες μάλιστα ψευδώς, σε πολλές περιπτώσεις, να προέρχονται από άρθρα έγκριτων εφημερίδων και ιστοσελίδων.