ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ρέθυμνο, Κρήτη
Φώτο: Shutterstock

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περ. Κρήτης ο Αμαριώτικος δρόμος, στο Ρέθυμνο

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων ολοκληρωμένων τμημάτων από την αρχή της επαρχιακής οδού 13 (Περιβόλια) μέχρι το Φράγμα Ποταμών, συνολικού μήκους 5,33 χιλιομέτρων.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης (Κρήτη 2014-2020) εντάχθηκε ο Αμαριώτικος δρόμος, στο Ρέθυμνο, με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.  Πρόκειται για το έργο «ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΑΝΔΡΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΩΝ» με προϋπολογισμό 14.039.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ευχάριστη είδηση σε ένα έτος με πολλά προβλήματα και δυσχέρειες λόγω της πανδημίας, το οποίο ολοκληρώνεται με τη συγκεκριμένη ένταξη του έργου, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανό.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων ολοκληρωμένων τμημάτων από την αρχή της επαρχιακής οδού 13 (Περιβόλια) μέχρι το Φράγμα Ποταμών, συνολικού μήκους 5,33 χιλιομέτρων, με 1ο τμήμα, μήκους 1,81 χλμ, που ξεκινάει 640 μέτρα από την αρχή της επαρχιακής οδού 13 και φτάνει μέχρι την αρχή του ήδη κατασκευασμένου τμήματος της Τσιβέρας, το 2ο τμήμα, από την έξοδο του οικισμού Πρασσές και για 0,55 χλμ και το 3ο τμήμα, που ξεκινάει 250 μέτρα πριν τη γέφυρα του Σίμα και για μήκος 2,97 χλμ.  

Ο δήμαρχος Αμαρίου δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ένα από τα τρία τμήματα του πολύ σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή μας θα συμβασιοποιηθεί το νέο έτος και θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη και των υπολοίπων δύο τμημάτων του Αμαριώτικου δρόμου "Αποστόλοι-Φουρφουράς" και "Φουρφουράς-Μάντρες". Τα έργα αυτά είναι προϋπολογισμού πλέον των 50 εκατ. ευρώ και εύχομαι το νέο έτος να υπάρξει και για τα δύο αυτά τμήματα ανάλογη ευχάριστη είδηση».

Στο μεταξύ, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοίνωσε προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως και 09.07.2021, για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων, εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών της, λόγω της κήρυξης του νομού Ρεθύμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έως και 10.05.2021, μετά και τις τελευταίες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  αφορούν σε: «Ένα (1) άτομο ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής, δύο (2) ατόμων ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών ή ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, δύο (2) ατόμων ειδικότητας ΠΕ Γεωλόγων ή ΠΕ Μεταλλειολόγων Μηχανικών, ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΤΕ Μηχανικών Πολιτικών Έργων Υποδομής ή ένα (1) άτομο ειδικότητας ΤΕ Μηχανικών Δομικών Έργων».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Παράρτημα Β') και να την υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]), με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από Δευτέρα 04.01.2020 έως και την Τετάρτη 13.01.2021 και ώρα 14:00. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την ανακοίνωση, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και κάθε σχετικό, στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνονται τα έργα για βελτίωση του οδικού δικτύου στην Κρήτη

Ο δρόμος Σούδα - Πλακιάς του Αγιοβασιλιώτικου παραλιακού δρόμου νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται στην τελική του φάση με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται να στοχεύουν να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.