ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ρέθυμνο, Κρήτη
Φώτο: Shutterstock

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περ. Κρήτης ο Αμαριώτικος δρόμος, στο Ρέθυμνο

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων ολοκληρωμένων τμημάτων από την αρχή της επαρχιακής οδού 13 (Περιβόλια) μέχρι το Φράγμα Ποταμών, συνολικού μήκους 5,33 χιλιομέτρων.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης (Κρήτη 2014-2020) εντάχθηκε ο Αμαριώτικος δρόμος, στο Ρέθυμνο, με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.  Πρόκειται για το έργο «ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΑΝΔΡΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΩΝ» με προϋπολογισμό 14.039.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ευχάριστη είδηση σε ένα έτος με πολλά προβλήματα και δυσχέρειες λόγω της πανδημίας, το οποίο ολοκληρώνεται με τη συγκεκριμένη ένταξη του έργου, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανό.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων ολοκληρωμένων τμημάτων από την αρχή της επαρχιακής οδού 13 (Περιβόλια) μέχρι το Φράγμα Ποταμών, συνολικού μήκους 5,33 χιλιομέτρων, με 1ο τμήμα, μήκους 1,81 χλμ, που ξεκινάει 640 μέτρα από την αρχή της επαρχιακής οδού 13 και φτάνει μέχρι την αρχή του ήδη κατασκευασμένου τμήματος της Τσιβέρας, το 2ο τμήμα, από την έξοδο του οικισμού Πρασσές και για 0,55 χλμ και το 3ο τμήμα, που ξεκινάει 250 μέτρα πριν τη γέφυρα του Σίμα και για μήκος 2,97 χλμ.  

Ο δήμαρχος Αμαρίου δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ένα από τα τρία τμήματα του πολύ σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή μας θα συμβασιοποιηθεί το νέο έτος και θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη και των υπολοίπων δύο τμημάτων του Αμαριώτικου δρόμου "Αποστόλοι-Φουρφουράς" και "Φουρφουράς-Μάντρες". Τα έργα αυτά είναι προϋπολογισμού πλέον των 50 εκατ. ευρώ και εύχομαι το νέο έτος να υπάρξει και για τα δύο αυτά τμήματα ανάλογη ευχάριστη είδηση».

Στο μεταξύ, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοίνωσε προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως και 09.07.2021, για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων, εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών της, λόγω της κήρυξης του νομού Ρεθύμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έως και 10.05.2021, μετά και τις τελευταίες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  αφορούν σε: «Ένα (1) άτομο ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής, δύο (2) ατόμων ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών ή ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, δύο (2) ατόμων ειδικότητας ΠΕ Γεωλόγων ή ΠΕ Μεταλλειολόγων Μηχανικών, ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΤΕ Μηχανικών Πολιτικών Έργων Υποδομής ή ένα (1) άτομο ειδικότητας ΤΕ Μηχανικών Δομικών Έργων».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Παράρτημα Β') και να την υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]), με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από Δευτέρα 04.01.2020 έως και την Τετάρτη 13.01.2021 και ώρα 14:00. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την ανακοίνωση, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και κάθε σχετικό, στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Σύντομα σε λειτουργία το έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Οι τελικές εργασίες και δοκιμές θα εκτελούνται καθημερινά σε διαφορετικές οδούς, στις υφιστάμενες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά.
Seismos, Kriti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 3.500 τα ακατάλληλα για κατοίκηση σπίτια μετά το σεισμό

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561 κτίρια εκ των οποίων 6.256 αφορούν σε κατοικίες. Από αυτές οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173.
Seismos, Kriti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Κλειστά και αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η εκ νέου αναστολή για μία ακόμη ημέρα, αποφασίστηκε λόγω της μη ολοκλήρωσης των ελέγχων από τα ειδικά κλιμάκια των μηχανικών και προκειμένου να αξιολογηθούν τα απογραφικά δελτία των ήδη ελεγμένων κτιρίων.