ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sxoleio, sxoleia, maska
Φωτό: George Vitsaras / SOOC

Επιστρέφουν οι μαθητές σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους στις 11 Ιανουαρίου. Με τηλεκπαίδευση θα συνεχίσουν προς το παρόν Γυμνάσια και Λύκεια.

Επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές στα δημοτικά και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και τα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που θέλησε να δώσει τέλος στη φημολογία σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει την απόφαση του σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου και γι αυτό τον λόγο η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επιβολή πιο σκληρού Lockdown μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο η ανησυχία των επιστημόνων ότι αυξήθηκαν οι επαφές με κρούσματα την περίοδο των γιορτών και η εικόνα που επικράτησε ανήμερα των Θεοφανείων προκάλεσε προβληματισμό σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες. Εκτός από το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τελικά το άνοιγμα των σχολείων, είχε εκφραστεί και ο φόβος ότι ίσως τα σχολεία οδηγηθούν εκ νέου σε κλείσιμο αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.