ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
sxoleio, sxoleia, maska
Φωτό: George Vitsaras / SOOC

Επιστρέφουν οι μαθητές σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους στις 11 Ιανουαρίου. Με τηλεκπαίδευση θα συνεχίσουν προς το παρόν Γυμνάσια και Λύκεια.

Επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές στα δημοτικά και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και τα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που θέλησε να δώσει τέλος στη φημολογία σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει την απόφαση του σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου και γι αυτό τον λόγο η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επιβολή πιο σκληρού Lockdown μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο η ανησυχία των επιστημόνων ότι αυξήθηκαν οι επαφές με κρούσματα την περίοδο των γιορτών και η εικόνα που επικράτησε ανήμερα των Θεοφανείων προκάλεσε προβληματισμό σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες. Εκτός από το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τελικά το άνοιγμα των σχολείων, είχε εκφραστεί και ο φόβος ότι ίσως τα σχολεία οδηγηθούν εκ νέου σε κλείσιμο αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό σχολείο αυλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά ανοιχτά από σήμερα τα σχολεία της Γκράβας

Τα σχολεία της Γκράβας ανοίγουν ξανά σήμερα έπειτα από σχεδόν ένα μήνα, αφού οι έλεγχοι δεν εντόπισαν διαρροή αερίου. Η θέρμανση θα λειτουργήσει όταν διασφαλιστεί η ασφάλεια και ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανανοίγει το Γυμνάσιο Βασιλικών Θεσσαλονίκης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Το Γυμνάσιο Βασιλικών θα επαναλειτουργήσει στις 3 Νοεμβρίου μετά το ατύχημα με τον σοβά. Συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης, με ξήλωμα επιχρισμάτων για την αποτροπή νέων περιστατικών, κατόπιν αυτοψίας από δημοτική ομάδα.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ομαλή σχολική ζωή στη Γκράβα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ανακοίνωσε οργανωμένο σχέδιο στήριξης με αναπλήρωση ωρών και ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για Γ' Λυκείου και μικρότερους μαθητές.
Καστελόριζο λιμάνι σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο: Το μικρό νησί που μαθαίνει μέσα από γρίφους

Το Καστελόριζο, με έμπνευση από τις δυσκολίες στη δεκαετία του '70, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γρίφων χάρη στον Πανταζή Χούλη και την Ελένη Γραμματικοπούλου, προωθώντας τα μαθηματικά και τη γνώση σε όλη την Ελλάδα.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κλειστό το Γυμνάσιο Βασιλικών και την επόμενη εβδομάδα

Το Γυμνάσιο Βασιλικών θα παραμείνει κλειστό έως 30 Οκτωβρίου λόγω εργασιών αποκατάστασης, μετά την πτώση σοβά που τραυμάτισε μαθητή. Ο Δήμος Θέρμης προχωρά σε ξήλωμα όλων των επιχρισμάτων για λόγους ασφαλείας.