ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sxoleio, sxoleia, maska
Φωτό: George Vitsaras / SOOC

Επιστρέφουν οι μαθητές σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους στις 11 Ιανουαρίου. Με τηλεκπαίδευση θα συνεχίσουν προς το παρόν Γυμνάσια και Λύκεια.

Επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές στα δημοτικά και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και τα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που θέλησε να δώσει τέλος στη φημολογία σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει την απόφαση του σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου και γι αυτό τον λόγο η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επιβολή πιο σκληρού Lockdown μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο η ανησυχία των επιστημόνων ότι αυξήθηκαν οι επαφές με κρούσματα την περίοδο των γιορτών και η εικόνα που επικράτησε ανήμερα των Θεοφανείων προκάλεσε προβληματισμό σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες. Εκτός από το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τελικά το άνοιγμα των σχολείων, είχε εκφραστεί και ο φόβος ότι ίσως τα σχολεία οδηγηθούν εκ νέου σε κλείσιμο αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών και η Περιφέρεια ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα επανεξετάσει αν θα υπάρξει και νέα παράταση της απόφασης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στην τηλεκπαιδεύση

Ποια είναι τα δεδομένα που θα ισχύσουν για τους μαθητές Αττικής και Θεσσαλονίκης που επιστρέφουν και πάλι στο σπίτι και στην τηλεκπαίδευση. Μόνο τα Ειδικά Σχολεία θα συνεχίσουν την λειτουργία με φυσική παρουσία.