ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία, οδεύει προς νέο, σκληρό lockdown

Ειδικοί και πολιτικοί επέρριψαν ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων στην απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς τα Χριστούγεννα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ενδέχεται να χρειαστούν νέα μέτρα, όπως εκείνα του Μαρτίου.

Αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων και θανάτων από την Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα η Πορτογαλία, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να μπει και πάλι σε lockdown από την επόμενη εβδομάδα, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δημόσιας υγείας DGS, καταγράφηκαν 10.176 νέα κρούσματα και 118 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό 466.709 άνθρωποι και από αυτούς οι 7.590 πέθαναν.

Αφού πολλοί ειδικοί και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, επέρριψαν ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων στην απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είπε χθες ότι ενδέχεται να χρειαστούν νέα μέτρα, παρόμοια με εκείνα που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων, την Τρίτη.

Τον Μάρτιο του 2020 όλα τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν και οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους για έξι εβδομάδες. Ο Κόστα είπε ότι αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΦΙΜ: Προβληματικό το ισχύον πλαίσιο για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα

H πολιτική της ποινικοποίησης των ελαφρών ναρκωτικών ουσιών επιβαρύνει σημαντικά το δικαστικό και το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, καθώς πάνω από 1 στους 5 κρατούμενους στην Ελλάδα βρίσκονται υπό κράτηση για ναρκωτικά.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.