ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Εμπορικός Σύλλογος: Εφικτή η επαναλειτουργία με τη μέθοδο click in

Πρέπει υγειονομικοί επιστήμονες και κυβέρνηση να σταθμίσουν τα πραγματικά δεδομένα και να λάβουν τη βέλτιστη απόφαση για το σύνολο της κοινωνίας, σημειώνει ο Σύλλογος.

Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο «click in shop» είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα και να αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και όχι μόνο συγκεκριμένους κλάδους, δεδομένου ότι αποτελεί κρίσιμο παράγοντα βιωσιμότητας για όλους.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας τονίζοντας ότι «η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μορφή του "click away" όπως επιστημονικώς διαπιστώθηκε, συνεισφέρει μόνο 4% στην υγειονομική επιβάρυνση, ενώ το "click in shop" μόνο 5%».

«Ο περιορισμός της κινητικότητας στο δημόσιο χώρο μπορεί τεκμηριωμένα πλέον να αποφευχθεί με αυστηρή θέσπιση γεωγραφικών κριτηρίων για τις μετακινήσεις», τονίζει ο Σύλλογος και καταλήγει τονίζοντας ότι: 

«Δεδομένων των επιστημονικών αποδείξεων, την έως σήμερα εμπειρία λειτουργίας του λιανικού εμπορίου αλλά και την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις, πρέπει υγειονομικοί επιστήμονες και κυβέρνηση να σταθμίσουν τα πραγματικά δεδομένα και να λάβουν τη βέλτιστη απόφαση για το σύνολο της κοινωνίας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Θα διαρκέσουν έως και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στις 26 του μήνα θα υπάρξουν προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού της «Black Friday» και θα ακολουθήσουν στις 29 οι προσφορές μόνο για online αγορές, γνωστές ως «Cyber Monday».