ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
keramews, ypourgeio paideias
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Ν. Κεραμέως: Αρνητικοί οι ειδικοί στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων 

Αναφορικά με την έναρξη μαθημάτων μόνο για τη Γ' Λυκείου η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές.

Βάσει των υποδείξεων των ειδικών γίνεται το άνοιγμα της εκπαίδευσης, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Μιλώντας στο MEGA η κα Κεραμέως τόνισε ότι η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα». Προσέθεσε ακόμη ότι παρά παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους.

Απαντώντας στις πληροφορίες που ήθελαν άνοιγμα μόνο της γ’ λυκείου, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις. Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Η επέλαση του κορωνοϊού δημιούργησε νέες συνθήκες και στην εκπαίδευση, με την χρήση ψηφιακών μέσων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Σχετικά με το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μαθητές προκειμένου να προμηθευτούν τάμπλετ και λάπτοπ, η υπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογήθει και «το συντομότερο δυνατό θα βγουν και οι λεπτομέρειες».

Ταυτόχρονα, «τρέχει» ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στόχο έχει την επιμόρφωσή τους σε ψηφιακές δεξιότητες. «Επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας για να ενισχύσουμε τις ψηφιακές τους δεξιότητες».

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τις περισσότερες να επικεντρώνονται στην εισαγωγή ειδικού σώματος φύλαξης στα πανεπιστήμια. «Εξαιρετικό», υπό την έννοια της εξαίρεσης, καθώς μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν επεισόδια στα πανεπιστήμια χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων και η ελεγχόμενη σε αυτά είσοδος, πρόκειται για «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος». Το ειδικό αυτό σώμα, θα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με ειδική στολή και μη πυροβόλα όπλα.

Συγκεκριμένα, θα φέρουν μαζί τους γκλοπ και σπρέι, ενώ θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία. Το σώμα αυτό θα ξεκινήσει με το που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ στόχος του υπουργείου με την ψήφισή του είναι «να δοθεί στους φοιτητές το περιβάλλον που τους αξίζε».

Πέρα από το ειδικό αυτό σώμα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ισχύει από φέτος, έτσι ώστε «να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

keramews, ypourgeio paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Όπως σημείωσε η υπ. Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 4 άξονες του Αναβαθμισμένου Σχολείου: «Ίσες ευκαιρίες στα παιδιά»

«Η πανδημία κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που έχει γίνει στην εκπαίδευση», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε δασκάλους και καθηγητές που αγκάλιασαν τις προκλήσεις της τηλεκπαίδευσης.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα

«Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όταν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε η κ. Κεραμέως, για τη φετινή σχολική χρονιά.