ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mixailidou
Φώτο: Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Προχωράει ο εμβολιασμός σε κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων

Το πρόγραμμα εμβολιασμών στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων προχωρά με ταχύτητα ακολουθώντας το Εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας επισκέφτηκε σήμερα 21 Ιανουαρίου 2020 η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση ωφελουμένων και εργαζομένων για την πορεία, αλλά και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε κλειστές δομές όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες και συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Το θεραπευτήριο λειτουργεί ως παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και φιλοξενεί 146 ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων προχωρά με ταχύτητα ακολουθώντας το Εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά του κορονοϊού. Από σήμερα, ακολουθώντας τον αρχικό σχεδιασμό, ξεκίνησε ο εμβολιασμός και στους διαμένοντες και εργαζόμενους στις δημόσιες δομές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε όλους τους συμπολίτες μας που νόσησαν, τους συμπολίτες μας που έχασαν αγαπημένους τους. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι ηλικιωμένοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως και οι χρονίως πάσχοντες έχουν στερηθεί ακόμα και την παρουσία των προσφιλών τους ατόμων, των αγαπημένων τους. Ο μόνος τρόπος για να τους δουν, να τους αγκαλιάσουν ξανά, είναι να εμβολιαστούμε όλοι, να θωρακιστούμε απέναντι στον κορωνοϊό. Τα εμβόλια που χάρη στην επιστήμη διαθέτουμε είναι αποτελεσματικά και πολύ ασφαλή. Ταυτόχρονα υπάρχει ένα σωστά οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού από τον ΕΟΔΎ και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, την πρόεδρο της οποίας κ. Μαρία Θεοδωρίδου ευχαριστώ για την παρουσία της σήμερα εδώ.  Σε ό,τι μας αφορά, εμείς έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, έμπρακτα, αλλά και σε όλους, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να συζητήσω με τους ανθρώπους που θα εμβολιαστούν. Πάντα η ενημέρωση από κοντά είναι αποτελεσματική γιατί δίνει τη δυνατότητα για τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όποιες φήμες ή εσφαλμένες αντιλήψεις υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός, ο οποίος έχει τεθεί κατά προτεραιότητα για ανθρώπους που βρίσκονται σε δομές όπως αυτή που βρισκόμαστε σήμερα, θα ενισχύσει την προστασία της δημόσιας υγείας και θεωρώ ότι δεν τεκμηριώνεται λογικά η άρνησή του».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμπανάκι από επιστήμονες για 3.400 κρούσματα τον Αύγουστο

Προειδοποιούν οι επιστήμονες πως τα κρούσματα θα κορυφωθούν τον Αύγουστο. Να τρέξει τους εμβολιασμούς θέλει η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας να καλεί τους νέους να εμβολιαστούν έστω και με μια δόση πριν τις διακοπές.