ΓΔ: 1484.06 0.46% Τζίρος: 94.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

«Ναι» από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Άγνωστο τι θα γίνει με πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι και ψάρεμα.

Το «πράσινο φως» φαίνεται πως άναψε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ φαίνεται πως η εισήγηση είναι αρνητική, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι και ψάρεμα, πιθανόν να επιτραπούν από τις 25 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. 

Εξάλλου, σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Στη σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, τόνισε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά και ιδιαίτερα η Γ’ λυκείου, ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με αυστηρά μέτρα. «Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα», τόνισε. 

Σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων - λυκείων μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς σελφ τεστ, αλλά με μάσκες άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (σελφ-τεστ) θα διενεργούνται από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς μόνο σε περίπτωση επαφής με κρούσμα. Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
self test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο η διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.