ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

«Ναι» από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Άγνωστο τι θα γίνει με πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι και ψάρεμα.

Το «πράσινο φως» φαίνεται πως άναψε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ φαίνεται πως η εισήγηση είναι αρνητική, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι και ψάρεμα, πιθανόν να επιτραπούν από τις 25 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. 

Εξάλλου, σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Στη σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, τόνισε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά και ιδιαίτερα η Γ’ λυκείου, ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με αυστηρά μέτρα. «Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα», τόνισε. 

Σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων - λυκείων μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με πιστοποιητικό ή rapid από τον Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί

Αυστηροποιούνται τα πλαίσια για τους εκπαιδευτικούς καθώς για να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες από το φθινόπωρο. Όσοι δεν παρουσιάζουν τα απαραίτητα έγγραφα θα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων άνευ αποδοχών.