ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
Πηγή: Shutterstock

Με self test σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί για τα σχολεία που ήταν κλειστά

Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα κάνουν τρία self test την εβδομάδα 31/1-4/2, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Σήμερα Δευτέρα οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί όσων σχολείων είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας κάνει self test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Συνολικά, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα κάνουν τρία self test την εβδομάδα 31/1-4/2, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο rapid test και ένα self test όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας, αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με self test, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς σελφ τεστ, αλλά με μάσκες άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (σελφ-τεστ) θα διενεργούνται από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς μόνο σε περίπτωση επαφής με κρούσμα. Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
self test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο η διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.