ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία, πότε θα κάνουν self test οι μαθητές

Τι ισχύει για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα μετά την αναστολή λειτουργίας τους λόγω κακοκαιρίας. Πότε θα γίνουν τα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία με τους μαθητές, εμβολιασμένους και μη, αλλά και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, να επιστρέψουν στα μαθήματά τους έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν συνολικά τρία τεστ την εβδομάδα 31/1 - 4/2.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, τα σελφ τεστ θα πραγματοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα όμως με δική τους επιβάρυνση. Τα rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθούν έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2), ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Για τα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας μέχρι και την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα επιστρέψουν με σελφ τεστ, καθώς εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2). 

Να σημειωθεί ότι ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα βεβαίωση αρνητικού self test πρέπει να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές θα πρέπει να καταχωρίσουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς σελφ τεστ, αλλά με μάσκες άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (σελφ-τεστ) θα διενεργούνται από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς μόνο σε περίπτωση επαφής με κρούσμα. Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
self test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο η διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.