ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Ταξί σε δρόμο
Σειρά από ταξί σε δρόμο της πόλης το βράδυ με φωτεινή πινακίδα.

Αύξηση ορίου επιβατών σε ΙΧ και ταξί από τη Δευτέρα

Δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό σε ΙΧ και ταξί. Μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού θα επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Μέχρι δύο (2) επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

- α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

- β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιπλέον, από την ίδια ημέρα και ώρα θα επιτρέπεται μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Κιρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: 426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως το φθινόπωρο

Μέχρι το φθινόπωρο, στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν 426 νέα λεωφορεία από τα 520 συνολικά, με 260 από αυτά να είναι ηλεκτρικά και 25 νέους φορτιστές να εγκαθίστανται στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Κυρανάκης.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ταξί και τις άδειες ΕΔΧ

Τη Δευτέρα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών. Το σχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε αλλαγές μετά τη διαβούλευση.
Χρίστος Δήμας και δημοσιογράφοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Στόχος να ανοίξει ξανά με ασφάλεια η Διώρυγα Κορίνθου

Αυτοψία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα στο έργο αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου, με τις εργασίες να εντείνονται ώστε η ασφαλής επαναλειτουργία να γίνει μέσα στον Ιούλιο.
Κυριάκος Κιρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Γεωλογική μελέτη πριν από την επαναλειτουργία του Οδοντωτού

Ο Κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε πως ο Οδοντωτός δεν θα λειτουργήσει ξανά αν δεν προηγηθεί γεωλογική μελέτη και υπογραφή για ασφάλεια, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.
Κίνηση ταξί στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: 3.600 σημεία φόρτισης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ένταση στη Βουλή

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό και για την ηλεκτροκίνηση ταξί, σε συνεδρίαση της Βουλής. Αντιδράσεις υπήρξαν από τους εκπροσώπους ταξιτζήδων, που ζητούν διάλογο και σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για να μη χαθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στον ΒΟΑΚ

Με τα έργα οδικής ασφάλειας αναπληρώνεται μέρος των έργων που μένουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης. Στον αέρα ήδη 38 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο τρίμηνο θα καθορίσει ποιοι πόροι θα σωθούν στο παρά πέντε.