ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπ. Εργασίας: Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η τηλεργασία

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο το μέτρο τίθεται σε ισχυρή από την 1η Φεβρουαρίου και αφορά το 50% των εργαζομένων μίας επιχειρήσεις αλλά και στον δημόσιο τομέα.

Την παράταση του καθεστώτος της τηλεργασίας έως και τις 28 Φεβρουαρίου τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, με δεδομένη και την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα στη χώρα και κυρίως στην περιοχή της Αττικής. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «η  δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α' 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου 2021».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tilergasia-ergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία λόγω της κακοκαιρίας

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.
remote work-tilergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες στους εργαζόμενους λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τον τρόπο χορήγησης των ειδικών αδειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όταν νοσούν από κορονοϊό είτε οι ίδιοι, είτε τα παιδιά τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το rapid test δικαιολογεί την απουσία εργαζομένου που νοσεί με covid

Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή και μόνο, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει για όλες τις ασθένειες.
Ergani, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις για την υποβολή στο ΕΡΓΑΝΗ του εντύπου για την τηλεργασία

Υπενθυμίζεται ότι δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο αποτελέσματος self test με τη συμπλήρωση του εντύπου «υπεύθυνη δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 Test (Self/Rapid/PCR)».