ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπ. Εργασίας: Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η τηλεργασία

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο το μέτρο τίθεται σε ισχυρή από την 1η Φεβρουαρίου και αφορά το 50% των εργαζομένων μίας επιχειρήσεις αλλά και στον δημόσιο τομέα.

Την παράταση του καθεστώτος της τηλεργασίας έως και τις 28 Φεβρουαρίου τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, με δεδομένη και την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα στη χώρα και κυρίως στην περιοχή της Αττικής. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «η  δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α' 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου 2021».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιους ανεμβολίαστους θα επιβληθεί επ’ αόριστον αναστολή εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως υπάρχουν κλάδοι που είναι πιο ευαίσθητοι και θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι και υπογραμμίζει πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Έως 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο

Παρατείνεται έως 30/6 η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, να προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναλειτουργία γυμναστηρίων, μειώνεται το ποσοστό για τηλεργασία

Με υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, μάσκες και αποστάσεις λειτουργούν από σήμερα τα γυμναστήρια, με εφαρμογή μίας σειράς συγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων. Στο 25% η υποχρεωτική τηλεργασία.