ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tilergasia-ergasia
Φώτο: Shutterstock

Υπουργείο Εργασίας: Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία λόγω της κακοκαιρίας

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κακοκαιρίας, απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί και αφορούν όλες τις περιοχές (ιδίως δε τις περιοχές Δήμου Μαραθώνα, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Εύβοιας και Βοιωτίας) που, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να πληγούν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εργασίας, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει υποχρεωτική παύση εργασιών μεταξύ 12-17:00 σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός εκείνο το χρονικό διάστημα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Σύσκεψη για την ασφάλεια των εργαζομένων λόγω καύσωνα

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή.
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών

Το υπ. Εργασίας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Έως 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο

Παρατείνεται έως 30/6 η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, να προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι.