ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, test, eody
Φωτο: Dimitrios Bouras / SOOC

Κίνδυνος για αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα στην Αττική

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε πως θα ήταν πιο ασφαλές αν άνοιγαν τα Γυμνάσια στην παρούσα φάση και όχι το εμπόριο που προκαλεί συνωστισμό σε δρόμους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για μια νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική προειδοποιεί ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης που σημειώνει πως με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα μειωθεί ο συνωστισμός που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εκτίμησε πως μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σημειώνοντας ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουάριου θα υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων και την τελευταία εβδομάδα θα υπάρχει αύξηση περίπου στα 600 κρούσματα την ήμερα στο λεκανοπέδιο.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε πως θα ήταν πιο ασφαλές να ανοίγαμε τα γυμνάσια και το εμπόριο να λειτουργούσε χωρίς την λειτουργία click away και με κλειστά καταστήματα, καθώς αν και δεν επιβαρύνει σημαντικά το ιικό φορτίο, εντούτοις αυξάνει τον συνωστισμό στους δρόμους και τα μέσα μεταφοράς. 

Υπενθυμίζουμε πως με ραντεβού εντός καταστήματος (click inside) θα γίνονται από σήμερα οι αγορές για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων στις περιοχές επαυξημένου κινδύνου, δηλαδή και στην Αττική, ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, δηλαδή τα κομμωτήρια, κουρεία, στις μανικιούρ - πεντικιούρ, στις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών στα ΚΤΕΟ και στα πρακτορεία ΟΠΑΠ (εκτός περιοχών επαυξημένου κινδύνου, δηλαδή και στην Αττική) θα λειτουργούν μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού σε όλη την επικράτεια. Το ωράριο λειτουργίας θα παραμείνει ως έχει, και εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης από τις 9 το βράδυ ως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ τα καταστήματα θα κλείνουν στις 8.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι έτοιμη να διευκολύνει τους επιχειρηματίες για διαδικασία κλεισίματος ραντεβού, για click inside ή click away.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
gerapetritis, ypourgeio epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: Σκοπός μας εντός Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά

Για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς μέσα στο μήνα έκανε λόγο ο Υπουργός Επικρατείας. Η μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ και το υψηλό ιικό φορτίο κάνουν παρακινδυνευμένες συζητήσεις για το άνοιγμα τώρα λένε οι ειδικοί.
katastimata, emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, τι ισχύει για λιανεμπόριο

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα το Σαββατοκύριακο, με click away τις καθημερινές. Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και πρακτορεία ΟΠΑΠ.
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση για καραντίνα στην Αττική, αύριο αποφασίζει η κυβέρνηση

Τα αυξημένα κρούσματα που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στο λεκανοπέδιο οδηγεί τους επιδημιολόγους να εισηγηθούν σκληρό lockdown και στην Αττική. Τι σημαίνει αυτό για εμπόριο και σχολεία.