ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Τι περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο δράσης για την οδική ασφάλεια

Το εν λόγω σχέδιο του υπ. Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις δεσμευτικού χαρακτήρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την οδική ασφάλεια 2021 - 2030 θα ανακοινωθεί σήμερα, στις 11 το πρωί, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Το Στρατηγικό Σχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα / δράσεις δεσμευτικού χαρακτήρα που πρέπει να αναληφθούν σε εθνικό επίπεδο από όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των νεκρών, αλλά και των σοβαρά τραυματιών κατά 50%.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του σχεδίου αφορούν, μεταξύ άλλων:

  • Την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων του ΚΟΚ ανά βαθμό επικινδυνότητας με έμφαση στις παραβάσεις που αυξάνουν την πιθανότητα θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
  • Τον διαχωρισμό των κυρώσεων με βασικό κριτήριο την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος.
  • Τη μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης στις κατοικημένες περιοχές.
  • Την ενσωμάτωση νέων κατηγοριών οχημάτων, όπως αυτό της μικροκινητικότητας (όπως πατίνια).
  • Την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους για χρήστες ποδηλάτου ηλικίας έως 12 ετών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικά η ανανέωση αδειών οδήγησης και τα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας

«Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά η οποία μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την υφιστάμενη διαδικασία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε ιστορικά οχήματα

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «τα περισσότερα ιστορικά οχήματα δεν κυκλοφόρησαν την εποχή τους στους ελληνικούς δρόμους. Γι' αυτό η παρουσία τους στη ζωή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και διδακτική, ειδικά για τους νέους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στις συγκοινωνίες

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως η χορήγηση της έκτακτης αυτής ενίσχυσης συνιστά μια έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των συγκοινωνιών που πέρυσι είχε να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος καυσίμων.