ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:22 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανοίγουν 939 μόνιμες θέσεις γιατρών για ενίσχυση του Συστήματος Υγείας

Η διαδικασία για τις αιτήσεις θα ξεκινήσει την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου. Στις 1.423 οι νέες θέσεις μόνιμων ιατρών από το 2020 σύμφωνα με το υπ. Υγείας.

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγεία και να κάνει πιο απαραίτητη την ενίσχυση του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υπέγραψε την προκήρυξη 939 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων.

Από αυτές, οι 847 αφορούν νοσοκομεία και οι υπόλοιπες 92 Κέντρα Υγείας. Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκινά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες έως και την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Ειδικά για τα νοσοκομεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προτεραιότητα δόθηκε σε κρίσιμες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων (σε παρένθεση ο αριθμός των προκηρυχθεισών θέσεων): Ακτινολογίας (48), Αναισθησιολογίας (97), Εσωτερικής Παθολογίας (17), Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (104), Παιδιατρικής (31), Πνευμονολογίας (74), Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (76).

Η νέα προκήρυξη έρχεται σε συνέχεια των τριών προηγούμενων που δημοσιεύθηκαν το 2020, με συνολικά 1.423 θέσεις μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, «αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά στην πράξη τη βούληση της κυβέρνησης για θωράκιση, ανανέωση και ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ», όπως καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.
nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Gkagka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και στα περιφερειακά νοσοκομεία διαθέσιμα τα μονοκλωνικά αντισώματα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε περιοδεία που πραγματοποίησε σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, δήλωσε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα και στις περιφερειακές μονάδες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Οι ιδιωτικές κλινικές θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΕΣΥ

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το βράδυ ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικές κλινικές στην υπηρεσία του ΕΣΥ λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ο γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές, εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.