ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Μ. Χρυσοχοϊδης: Σύντομα οι προσλήψεις για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη τόνισε σε συνέντευξή του ότι «τα πανεπιστήμια χρειάζονται ελευθερία, δημοκρατία, ασφάλεια όχι γιάφκες, καταλήψεις, εκφοβισμό».

Οι διαδικασίες για προσλήψεις στις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) θα ξεκινήσουν «πολύ σύντομα, ώστε τον Σεπτέμβριο, με το καλό και χωρίς απειλή από τον κορονοϊό, να λειτουργήσουν κανονικά τα ιδρύματα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σκοπός των ΟΠΠΙ, όπως δηλώνει, δεν είναι να εξιχνιάζονται μόνο τα εγκλήματα αλλά να προλαμβάνονται, να μην τελούνται. «Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης, άλλη κατάληψη ορμητήριο σαν της ΑΣΟΕΕ ή του Γκίνη. Τα πανεπιστήμια χρειάζονται ελευθερία, δημοκρατία, ασφάλεια όχι γιάφκες, καταλήψεις, εκφοβισμό», τονίζει.

Σε ερώτηση για τα κριτήρια στελέχωσής της ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνει μεταξύ άλλων, «για παράδειγμα, όσο πιο κοντά είναι στην ακαδημαϊκή νοοτροπία, τόσο το καλύτερο», ενώ αναφέρει ότι θα λάβουν εκπαίδευση στην αυτοάμυνα αλλά και στην κατανόηση του εκπαιδευτικού χώρου και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ. Αναφορικά με το τι θα γίνεται σε περιπτώσεις καταλήψεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει ότι «μια κατάληψη δεν είναι γενικώς και εκ των προτέρων παράνομη πράξη ώστε να χρειάζεται άμεση αστυνομική παρέμβαση».

Για το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια εν μέσω lockdown και τη στάση της Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει μεταξύ άλλων, ότι «η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει. Θα ήταν αδιανόητο η ΕΛΑΣ να συγκρουσθεί μαζί τους. Όμως, τα σχετικά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, η οποία και θα κρίνει για την περαιτέρω διαδικασία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Χρυσοχοΐδης: Απαιτείται η κοινωνική απομόνωση των βίαιων ανθρώπων

«Υπάρχει μία σειρά από ζητήματα που οδηγούν στην αύξηση της βίας», ανέφερε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις με τη βία πολλοί νέοι αναζητούν στοιχείο της ταυτότητάς τους.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτός διάλογος για προβλήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Σε συνάντηση με στελέχη όλων των φυλακών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων και συνεχή διάλογο με το προσωπικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης «Τελείωσε η ανοχή στην ανομία» 160 νέοι τροχονόμοι στην Αττική

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στους 160 νέους αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ δήλωσε ότι η ανοχή στην ανομία τελείωσε και υπογράμμισε πως στόχος της Τροχαίας είναι η ασφάλεια και ο σεβασμός στους πολίτες.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη εγκληματική οργάνωση πίσω από την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ ως «μεγάλη εγκληματική οργάνωση» και προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις, ενώ αναφέρθηκε και σε κοινωνικά θέματα όπως η είσοδος ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ανθεκτικότητα κρίσιμων οντοτήτων ασπίδα για κοινωνία και κράτος

Στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την ανθεκτικότητα κρίσιμων υποδομών, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τονίζει τη σημασία πρόληψης, προστασίας και διαφάνειας σε περιόδους αυξανόμενων απειλών.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα και παλλαϊκό αίτημα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τα Χανιά τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας, παρουσίασε τα αποτελέσματα της ΔΑΟΕ και έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής.