ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia-mat
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Συλλήψεις και πρόστιμα 227.850 ευρώ για παραβιάσεις των μέτρων

Παρά τις χιονοπτώσεις, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν 44.724 έλεγχοι ενώ υπήρξαν και τρεις συλλήψεις για διοργάνωση πάρτι σε σπίτια.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ακόμα και στις σφοδρές χιονοπτώσεις που έχει φέρει μαζί της η κακοκαιρία «Μήδεια». Την Δευτέρα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για παραβιάσεις των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού covid-19 επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 227.850 ευρώ.

Από τους συνολικά 44.724 ελέγχους που διενήργησε κατά κύριο λόγο η ΕΛΑΣ (39.598) καταγράφηκαν 702 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού κυρίως για μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), αλλά και για μη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες. Επίσης, σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες σε βάρος ατόμων, για μη τήρηση κατ' οίκον περιορισμού, ενώ σε έναν εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: Παντού αστυνομικοί, πουθενά γιατροί στην Ελλάδα

Η εφημερίδα Der Freitag σημειώνει ότι η Ελλάδα απέχει κατά πολύ από τις 3.500 κλίνες ΜΕΘ που θα έπρεπε να διαθέτει σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ ενώ παράλληλα αυξάνονται οι δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.