ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΔΜΗΕ

Ενισχύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ για την Αττική και από άλλες περιφέρειες

Οι 400 τεχνικοί της Αττικής ενισχύονται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες, ενώ και οι δυνάμεις του Στρατού θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ενισχύσεις από άλλες Περιφέρειες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επιστρατεύει ο ΔΕΔΔΗΕ καθώς παραμένουν τα προβλήματα, κυρίως στα Βόρεια Προάστεια της Αττικής (Δροσιά, Εκάλη, Αγ.Στέφανο, Άνοιξη, Παπάγου και τμήματα στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία).

Συγκεκριμένα οι 400 τεχνικοί της Αττικής ενισχύονται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες. Οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ, των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, προσπαθούν αυτή την ώρα να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών και παράπλευρων/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι θα συνεχίσει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ενεργοποιείται και ο στρατός για τα προβλήματα 

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτάσεις επανασχεδιασμού «καθαρών» λογαριασμών ενέργειας από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αναδείξει το πρόβλημα των πολύπλοκων, αδιαφανών, μη κατανοητών, όπως και άσχετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, με δράσεις και παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στις αρμόδιες αρχές.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο τιμολόγιο ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος ενημέρωσε πως έχει ήδη δρομολογηθεί το νέο ειδικό τιμολόγιο και έχει στόχο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος των πολυτέκνων.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Έρευνα για τις ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών της Αττικής

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοικοκυριών μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους, με έμφαση στους ευάλωτους συμπολίτες μας.