ΓΔ: 1444.48 -0.29% Τζίρος: 29.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios-meth-nosokomeio
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Υπό ασφυκτική πίεση το Σύστημα Υγείας, γεμάτες οι ΜΕΘ στην Αττική

Η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, η πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100% στις ΜΕΘ. Ανησυχητικό το γεγονός ότι μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει κατάσταση ασφυκτικής πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους υγειονομικούς να καταβάλλουν προσπάθειες για να βρεθούν άδεια κρεβάτια σε ΜΕΘ για να διασωληνωθούν συμπολίτες μας.

Το «Σωτηρία» που αποτελεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής βρίσκεται στο «κόκκινο» και δεν μπορεί να δεχθεί νέα περιστατικά κορονοϊού, καθώς είναι πλήρες, και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ που αδειάζουν, γεμίζουν αμέσως με νέους ασθενείς που χρειάζονται άμεσα διασωλήνωση. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλινικές κορονοϊού τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι μόλις δύο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς στον «Ευαγγελισμό» μόλις ένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι κενό και στο «Αττικόν» μόνο δύο. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει μειωθεί πολύ, καθώς νοσηλεύονται κυρίως νέοι ηλικίας από 28-40 ετών. 

Την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, και δη της Αττικής, επιβεβαίωσε χθες και ο πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ,  Γιάννης Καλομενίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε επίσης ότι μετά από εφημερία στο νοσοκομείο η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου ονομάζεται πλέον κλινική Covid και η ΜΑΦ χρησιμοποιείται πλέον σαν ΜΕΘ. Επιπρόσθετα, εκτίμησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ