ΓΔ: 1423.51 0.42% Τζίρος: 56.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:43:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Giwrgos_Peristeris_gek_terna

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναλαμβάνει την ανακατασκευή δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από επικοινωνία του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε την ανακατασκευή ως πράξη κοινωνική ευθύνης.

Η ΓΕΚ Τέρνα αναλαμβάνει την ανακατασκευή του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, τμήμα του οποίο κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα. Το σχολείο θα είναι έτοιμο τη νέα σχολική χρονική να υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, μετά τις δύσκολες ώρες που βιώνουν τις τελευταίες μέρες. 

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Η εταιρεία συμφώνησε και με τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα είναι έτοιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Διευθυντή του σχολείου, συγχαίροντας τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους εκπαιδευτικούς που έβγαλαν με ασφάλεια τους μαθητές από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινα και «έξυπνα» σχολεία στη Θέρμη με δωρεά της Vantage Towers

«Ευπρόσδεκτη η χορηγία από την πρώτη στιγμή την αγκαλιάσαμε, επιλέξαμε δυο σχολεία που αντιπροσωπεύουν όλη την έκταση της Θέρμης. Το ένα, είναι το 4ο δημοτικό Θέρμης και το δεύτερο είναι το Γυμνάσιο Βασιλικών», είπε ο δήμαρχος Θέρμης.
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Ζαχαράκη: 217.267 γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία καθημερινά

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από το 2020 έχει αυξηθεί κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα σχολεία κλειστά και την Δευτέρα

Να σημειωθεί, πως σε όσους δήμους και περιφέρειες διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.