ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Για μπλακάουτ προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ μετά την εμπλοκή σε έργο του ΑΔΜΗΕ

Σε κατάσταση βρίσκεται ομηρίας το Δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας λέει η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων. Αντικοινωνική συμπεριφορά των μοναχών της Ι.Μ. Αγ. Θεοδώρων, σημειώνει η ανακοίνωση.

Αναπόφευκτο ένα νέο black out σε Πελοπόννησο και όχι μόνο σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΝΟΠ - ΔΕΗ τονίζοντας ότι το Δίκτυο Μεταφοράς ΗΕ της Πελοποννήσου βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων υπέρ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει πέντε μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων και ουσιαστικά σταματά τις εργασίες του «Δυτικού Διάδρομου».

«Το Πρωτοδικείο με μια πρωτοφανή, περίεργη και προκλητική απόφαση αναγνώρισε την «οπτική όχληση» (!!!) που επικαλέστηκαν οι μοναχές, από την τοποθέτηση δύο πυλώνων (σε σύνολο 350 που έχουν τοποθετηθεί ) κατά μήκος της Γραμμής Μεταφοράς  ενός έργου με κόστος που ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια ευρώ και ενισχύει το σύστημα προκειμένου χιλιάδες καταναλωτές να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα» τονίζει η ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει με δελτίο τύπου στις 19/1/2021 και λίγο πριν την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου  τους κινδύνους, «για την ευστάθεια και την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας», που υπάρχουν από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Γραμμής Μεταφοράς (400 kV). Αν το έργο του «Δυτικού Διαδρόμου» είχε ολοκληρωθεί, το συμβάν στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου δεν θα είχε καμιά επίπτωση στην τροφοδοσία των καταναλωτών στην Πελοπόννησο, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση η νέα εξέλιξη θέτει σε οριακή κατάσταση το δίκτυο και κάνει αναπόφευκτο ένα νέο  black out σε Πελοπόννησο αλλά και στην Κρήτη ειδικά τώρα που λόγω της αύξησης της ζήτησης λόγω του τουρισμού μπορεί να συμπαρασύρει και το δίκτυο στη μεγαλόνησο (μέσω της διασύνδεσης).  

«Αν η αντικοινωνική συμπεριφορά των μοναχών, που θέλουν να επιβάλλουν την θέλησή τους σε βάρος των χιλιάδων καταναλωτών,  είναι η μια πτυχή του προβλήματος η άλλη είναι οι σημαντικές επιπτώσεις, οικονομικές και κοινωνικές για τις οποίες δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και καθυστερήσεων.

Οι προειδοποιητικές καμπάνες έχουν ήδη χτυπήσει και είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην αφεθεί στην τύχη το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και κατ΄επέκταση η ομαλή τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν οι αγωγές κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Το δικαστήριο επικαλούμενο οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηλεκτρική ενέργεια τόνισε ότι η η ρήτρα όχι μόνο δεν είναι αδόκιμη αλλά συνιστά μία συναλλακτικώς αποδεκτή πρακτική στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείκτης επιτυχίας των επιχειρήσεων η προώθηση νέας εργασιακής κουλτούρας

Μία νέα εργασιακή κουλτούρα που εστιάζει στην ισότητα αλλά και στην παροχή εργαλείων και υπηρεσιών για τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη των εργαζομένων επιτάσσει η μετά - covid εποχή. Το παράδειγμα της ΔΕΗ.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή: Ένα ανοιχτό και δύσκολο στοίχημα

Σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς οι εταιρείες σήμερα στρέφονται στην υιοθέτηση δράσεων και πολιτικών με πρόσημο βιωσιμότητας. Για τη ΔΕΗ η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΗ ενισχύει τις προσπάθειες αποκατάστασης της Αρχαίας Ολυμπίας

Η δωρεά της ΔΕΗ θα ενισχύσει την αγορά, φύλαξη και συντήρηση 80.000 δενδρυλλίων ελιάς μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, φυτεύοντας έτσι τον σπόρο που θα φέρει ξανά πνοή στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.