ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τέθηκε σε λειτουργία η ανανεωμένη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ

Η ιστοσελίδα διαθέτει 45 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αριθμός που διαρκώς αυξάνει, καθώς συνεχώς εντάσσονται νέες που εξαλείφουν την υποχρέωση φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ.

Σε λειτουργία τέθηκε η ανανεωμένη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, με κύρια χαρακτηριστικά της την ανάδειξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα, την ευκολία πλοήγησης του κάθε χρήστη και τη βελτίωση της αισθητικής της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανανεωμένη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr) αναδεικνύει και καθιστά πιο εύκολες στη χρήση το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, οι οποίες κατανέμονται ανά κατηγορία ασφαλισμένων (ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, αγρότες, συνταξιούχοι, κλπ) στην κεντρική σελίδα.

Η ιστοσελίδα διαθέτει 45 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αριθμός που διαρκώς αυξάνει, καθώς συνεχώς εντάσσονται νέες που εξαλείφουν την υποχρέωση φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι ενδεικτικό πως μόνο για το μήνα Φεβρουάριο, μέσω της ιστοσελίδας, πραγματοποιήθηκαν 331.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές ασφαλισμένων. Το 2020 επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 3,2 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες, ενώ το σύνολο των επισκέψεων ανήλθε στα 29 εκατομμύρια.

«Η ανανεωμένη ιστοσελίδα εντάσσεται σε μία συνολική στρατηγική για ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη τόσο μέσα από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του e-EΦΚΑ όσο και με τη μελλοντική αναδιοργάνωση των τηλεφωνικών κέντρων και την ενίσχυση των φυσικών σημείων εξυπηρέτησης, μέσω της προσθήκης υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να υπάρξει μία συνολική αναμόρφωση της ιστοσελίδας με την προσθήκη νέων λειτουργιών και την ενίσχυση της διαδραστικότητάς της» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα καταβάλλονται οι συντάξεις από τον Οκτώβριο και μετά

Από τον Οκτώβριο οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 590.000 κύριες συντάξεις εκδόθηκαν μέσα σε 28 μήνες

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «590.000 αποφάσεις κύριων συντάξεων εκδόθηκαν σε 28 μήνες,  που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας».
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φουσκωμένες» από λάθος 572.000 συντάξεις Μαρτίου, πειθαρχικός έλεγχος

Το συνολικό ποσό, που πληρώθηκε, ανέρχεται στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.