ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
police-astynomia-nea-smyrni
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Ν. Σμύρνη: Πέντε τραυματίες αστυνομικοί, 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές

Οι τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο στην υγεία τους, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν αφότου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν συνολικά από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των χθεσινών σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά πέντε. Οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες. Ειδικά για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρέμεινε αιμόφυρτος πάνω από μισή ώρα, όπως φαίνεται σε βίντεο της επίθεσης, έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι ευτυχώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι θα αναρρώσει σύντομα.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά. Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα. Χθες το βράδυ, τον τραυματία επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.

Σχετικά με τα χτεσινά επεισόδια, όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ειδικά για κάποια βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν στη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς και καταγγελίες για βία, θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ, δια μέσου του εκπροσώπου της Θεόδωρου Χρονόπουλου, συνιστά ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από αστυνομικούς, την περασμένη Κυριακή, υπόθεση για την οποία είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ κατά του παράνομου τζόγου στις γιορτές

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024 διενεργήθηκαν συνολικά 3.530 έλεγχοι, εξαρθρώθηκαν 37 παράνομα μίνι καζίνο και αποκαλύφθηκαν 4 υποθέσεις συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα τριών κοριτσιών

Η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα προσάγεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου στη Χαριλάου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σήμερα εκδόθηκαν συνολικά δέκα εντάλματα σύλληψης και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις εκ των εμπλεκομένων. Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.