ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Χρ. Μεγάλου: Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν οραματιστής και πρωτοπόρος

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Τρ. Πειραιώς «ο Γιάννης Κωστόπουλος ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Το δικό του αντίο στον Γιάννη Κωστόπουλο, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή έστειλε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, με ανάρτησή του στο Linkedin. Σε αυτήν αναφέρει ότι ο εκλιπών ήταν ο «πατριάρχης» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και άλλαξε την πορεία του. 

Πιο αναλυτικά τονίζει: «με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα. Τον «πατριάρχη» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, Γιάννη Κωστόπουλο, τον οραματιστή, τον πρωτοπόρο, τον καπετάνιο, τον άνθρωπο, που έχει αφήσει τις τελευταίες δεκαετίες ανεξίτηλο αποτύπωμα και παρακαταθήκη ήθους, έμπνευσης και δημιουργικότητας στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της χώρας.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος, μέσα από την μακρά διαδρομή του στο οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, πάντα με ανοιχτό και καινοτόμο πνεύμα, συνέπεια λόγων και έργων, βαθύ αίσθημα ευθύνης και συνετές επιλογές, ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις και έπαιξε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη.

Με αγάπη και πίστη στις δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων της, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ενεργά παρών σε όλες τις δημιουργικές αλλά και δύσκολες στιγμές και κατέστησε τον μεγάλο τραπεζικό όμιλο που έχτισε, πρότυπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέα μιας σύγχρονης επιχειρηματικής και τραπεζικής κουλτούρας θεμελιωμένης σε ισχυρές αξίες που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν.

Καλό ταξίδι, Καπετάνιε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Στο διαδραστικό σύστημα, με χρήση του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΤΕ, παρουσιάζεται η ανατύπωση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», πλαισιωμένου από επιπλέον πολυμεσικό πληροφοριακό υλικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη νέα γενιά

Ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι και στον 6ο κύκλο του Project Future καταγράφηκε ρεκόρ αιτήσεων από νέους πτυχιούχους ενώ παρά την πανδημία, συνεχίστηκαν από πέρυσι τον Μάρτιο οι προσλήψεις αποφοίτων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Πάνω από 5.500 οι αιτήσεις στον 6ο κύκλο του Project Future

Μέχρι σήμερα, μέσω του Project Future και του ReGeneration έχουν εκπαιδευτεί 2.594 νέοι πτυχιούχοι. Το 67% των αποφοίτων που εκπαιδεύτηκαν στους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματος έχει ήδη βρει μια θέση εργασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

B. Ψάλτης: Ο Κωστόπουλος ήταν o μεγαλύτερος τραπεζίτης της μεταπολίτευσης

«Δεν δίστασε ποτέ να πάρει θέση, ακόμα και με προσωπικό κόστος, προκειμένου να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση τη σωστή στιγμή» ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Ψάλτη για τον εκλιπόντα.