ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Στον πάγο» το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα σενάρια για εστίαση - σχολεία

Οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν την Παρασκευή, αφού πρώτα εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη. Το σχέδιο για σχολεία - εστίαση.

Παράταση φαίνεται να παίρνει το ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων της οικονομίας, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει επιδεινωθεί σημαντικά, ενώ η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της Αττικής αυξάνεται ολοένα και περισσότερο..

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου με αυστηρά μέτρα είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι μετατίθεται για μια τουλάχιστον εβδομάδα αργότερα.

Οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν την Παρασκευή, αφού πρώτα εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη, υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Αντίστοιχη τοποθέτηση έγινε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου και ανέφερε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.

Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το ΕΒΕΠ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και πως το κύμα της πανδημίας είναι απειλητικό και μεταθέτει το άνοιγμα του λιανεμπορίου μία εβδομάδα μετά τις 29 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου, οποίος είναι μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, πως είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί άνοιγμα του λιανεμπορίου με 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι εάν τελικά αποφασιστεί άνοιγμα «για λόγους προφανείς» θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεαστεί πολύ η κινητικότητα.

Πότε ανοίγουν εστίαση και σχολεία

Αναφορικά με την εστίαση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το άνοιγμα προγραμματίζεται για τις 19 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οι επιχειρήσεις του κλάδου να ανεβάσουν ρολά στις 12 Απριλίου.

Όσο για τα σχολεία, το επικρατέστερο  σενάριο θέλει τους μαθητές να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τις πρώτες μέρες του Απριλίου. Μάλιστα στόχος είναι αυτό να αφορά στους μαθητές όλων των βαθμίδων και όχι μόνο του Λυκείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ