ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλεί
Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλάει στο βήμα της Βουλής κατά την ομιλία της.

Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων σε προνοιακούς φορείς

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβασιούχων.

Την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε άλλους προνοιακούς φορείς προανήγγειλε από τη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβασιούχων μέχρι και τη δημοσίευση διορισμού των υποψηφίων, με βάση τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους με προσοχή από τους αρμόδιους φορείς, όπως απαιτείται.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την ίδια τροπολογία, επεκτείνεται για ένα εξάμηνο ακόμα η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων οι οποίοι είχαν προσληφθεί στις 14 Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που είχαν δημιουργηθεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις δομές προστασίας και φροντίδας χρονίως πασχόντων, εξαιτίας της πανδημίας. Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενίσχυση των δομών προστασίας των ευάλωτων πολιτών κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο υγειονομικός κίνδυνος από την Covid-19 συνεχίζεται.

«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες, που έχουμε, για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας αναγκαίες για την ασφαλή διαβίωση των φιλοξενουμένων στις δομές προστασίας και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε για όσο ακόμα χρειαστεί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ραντεβού Μητσοτάκη με τραπεζίτες, η χαμογελαστή Κεραμέως και το ελληνικό FBI

Νέο ραντεβού του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες, το rebrain της κ. Κεραμέως και τα προβλήματα της χώρας, ψάχνει για ασφαλιστική η Οptima και καμπανάκι Θεοδωρόπουλου για την παραγωγικότητα.
Α.Σ.Ε.Π. πρόσοψη κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΕΠ: Νέες προκηρύξεις για κατάταξη εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα

Δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 για σειρά κατάταξης εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και ειδικές μουσικές ειδικότητες.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη για 21 θέσεις εκπαιδευτικών στις Σχολές Ανώτερης Κατάρτισης Τουρισμού

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε προκήρυξη για 21 μόνιμες και αορίστου χρόνου θέσεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ. Αιτήσεις από 11 έως 25 Μαΐου 2026. Η προκήρυξη αφορά και τις 8 σχολές ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΕΠ: 58 προσλήψεις οδηγών ΙΔΟΧ για πυρόσβεση σε περιφερειακά αεροδρόμια

Η ΥΠΑ προσέλαβε 58 οδηγούς ΔΕ μέσω ΑΣΕΠ με 8μηνες συμβάσεις ΙΔΟΧ για κάλυψη αναγκών πυρόσβεσης και διάσωσης σε 17 περιφερειακά αεροδρόμια. Οι υπάλληλοι εκπαιδεύονται και θα αναλάβουν καθήκοντα τέλη Μαΐου 2026.