ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου - Κύπρου στην Κρήτη

Ξεκίνησε σήμερα, και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου, η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, με τη συμμετοχή των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ξεκινάει σήμερα η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την επωνυμία «MEDUSA 9» με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου.

Στη «ΜΕDUSA 9» έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.

Σκοπός της άσκησης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου, είναι η «περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα Κύπρος και Αίγυπτος διευρύνουν την στρατηγική της συνεργασίας

H βούληση γι' αυτό εκφράστηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι αλλά και στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Λάρνακας εντός του 2024

Στόχος είναι η έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ελληνικά νησιά κεντρίζουν το τουριστικό ενδιαφέρον Ρουμανίας, Κύπρου

Αποστολή του ΕΟΤ Ρουμανίας επισκέφθηκε τουριστικούς προορισμούς στο Σαρωνικό κόλπο, ενώ κυπριακή αποστολή δημοσιογράφων βρέθηκαν σε Λέσβο και Χίο για την τουριστική προώθηση των νησιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Σε συντονισμένη δράση των ελληνικών και κυπριακών Αρχών καθώς και της Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με προορισμό την Κύπρο, όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.