ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο, δεν κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί

Η φωτιά που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου και είχε πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων απειλώντας οικισμούς, υποχωρεί ενώ στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και έξι αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί να μην κινδυνεύουν άμεσα, αλλά οι πολίτες ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η «μάχη» με τις φλόγες.

Στην περιοχή που φλέγεται από το βράδυ του Σαββάτου, συνολικά επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (δυο του ΠΣ και ένα του Στρατού). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές με δικά τους οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, έχει μεταβεί στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι που εκκενώθηκαν νωρίτερα, ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Ρέματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τη 01.30 σήμερα τα ξημερώματα σε πολύ δύσβατη περιοχή με σχίνα και πουρνάρια και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, είχε πάρει διαστάσεις και είχε εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοηθούσαν το έργο της κατάσβεσης, για αυτό με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.