ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πανδημία, μέτρα, κορονοιος, χαλάρωση
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα προτείνει η κυβέρνηση

Τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις των επιστημόνων για τις διαδημοτικές και διαπεριφερειακές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Στο άνοιγμα των μετακινήσεων για το Πάσχα έχει στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση και οι ειδικοί, καθώς από τώρα έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να γίνει εκ νέου αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα, με σκοπό να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα δύσκολο διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς τώρα θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματα από τη χαλάρωση των περιορισμών, ενώ την ίδια στιγμή οι ειδικοί ευελπιστούν ότι θα υπάρξει αποσυμπίεση στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία της χώρας

Μάλιστα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τη Μεγάλη Εβδομάδα οι επιστήμονες πρόκειται να αποφασίσουν εάν είναι εφικτή η πλήρης απελευθέρωση των διαδημοτικών αλλά και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, πράγμα που θα δείξει εάν οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Με βάση τις πληροφορίες του protothema.gr, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταλήξει στο ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πρέπει να επιτραπούν, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους τις μέρες του Πάσχα.

Για την ακρίβεια, αυτή η πρόταση της κυβέρνησης προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων φαίνεται πως έχει κλειδώσει. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της είναι η πορεία της πανδημίας στη χώρα, η οποία τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως κινείται καλύτερα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει να καταγράφει σταδιακή μείωση.

Παράλληλα, τα αρμόδια υπουργεία καταρτίζουν αυτή την περίοδο ένα σχέδιο, με βάση το οποίο θα μπορούν να γίνουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ βασικό ρόλο σε αυτό θα έχουν τα self tests. Βέβαια, παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο ρόλος τους, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ότι σε περίπτωση ελέγχου στις πύλες εξόδου των νομών, οι πολίτες να μπορούν να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-ellada-papaevaggelou-xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Παπαευαγγέλου: Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια

Η κ. Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός στο 6,1%, ενώ σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται στη Βόρειο Ελλάδα και σταθεροποίηση στην Αττική.