ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στην Ελλάδα

«Όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία», ήταν το σημερινό μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Twitter.

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης για τον κορονοϊό στη χώρα, σύμφωνα με κοινοποίηση που έκανε στο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. #Ελευθερία».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι μέσω της πλατφόρμας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 85 και άνω, ακολούθησαν οι πολίτες 80-84, η ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, η κατηγορία 65-69 ετών οι άνθρωποι της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 ετών και οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Α' (νοσήματα αυξημένου κινδύνου).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της πανδημίας, ανοίγει από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου για τους πάσχοντες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου κατηγορίας Β', ενώ στις 21 Απριλίου σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί και η ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών κι ακολουθούν οι πολίτες από 50-54 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ

«Οι νέοι θα μπορούν να μπούνε στο gov.gr για να κάνουν την αίτησή τους με τους κωδικούς taxitsnet. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ», τόνισε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με γοργούς ρυθμούς η έκδοση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 700.000 εμβολιασμοί, με 468.000 πολίτες να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 226.635 να έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.