ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Όχι» στα εμπορικά, click away στην Κοζάνη, ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Παρασκευή, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε αρνητική εισήγηση.

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19. Επίσης, επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19/4 οι σχολές οδηγών. Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
  • θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
  • διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Παρασκευή, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε αρνητική εισήγηση.

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι Θάσος, δήμος Μαρώνειας Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πίδνας Κολινδρού, δήμος Καβάλας, δήμος Βόλου, δήμος Συντικής Σερρών, δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 3.067 νέα κρούσματα,εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 311.033 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων το 51,3% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.990 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.330 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 824 (το 61,5% είναι άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.927 ασθενείς.

Β. Παπαευαγγέλου: Η επιδημία εμφανίζει σταθεροποίηση

Η επιδημία εμφανίζει σταθεροποίηση, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια είναι σημαντικά επιβαρυμένο. Τα ενεργά κρούσματα είναι 26.000, με μέσο όρο 2.800 κρούσματα την ημέρα. Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις και η μετάδοση συνεχίζεται, ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 5,3%, κάτι αναμενόμενο, καθώς εξετάζονται και υγιείς άνθρωποι, είπε η καθηγήτρια. 

Πάνω από την μονάδα παραμένει ο δείκτης αναπαραγωγής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η καθηγήτρια στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς η όποια χαλάρωση θα αυξήσει τα κρούσματα, όπως είπε.

Η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση σε συναθροίσεις έξω από το σπίτι είναι οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, καθώς ο ιός στην οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να μας ξεγελάσει, υπογράμμισε.

Σήμερα, συνολικά, νοσηλεύονται στην επικράτεια 5.500 ασθενείς, με ένα μέσο όρο την εβδομάδα που πέρασε τις 250 νέες εισαγωγές ανά μέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να αυξάνει. Η αποκλιμάκωση των ΜΕΘ θα χρειαστεί δύο με τρεις εβδομάδες, σημείωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ